Juhász bűncselekmény-sorozatot sejt

Juhász bűncselekmény-sorozatot sejt

A gyanús belvárosi ingatlaneladások is terítékre kerültek az V. kerület testületi ülésén. Az egyik baloldali kispárt bűncselekmény-sorozatot sejt a háttérben, a Jobbik, az MSZP és az LMP pedig a fideszes vezetésű önkormányzat házi ügyvédi irodájának szerződéseire kíváncsi. Az ökopárt szerint az ügyvédi iroda is jóval áron alul jutott hozzá egy belvárosi lakáshoz.

Szünettel indult a belvárosi képviselő-testület ülése, a polgármesterre vártak, akinek a Fővárosi Közgyűlésben volt jelenése. Juhász Péter ellenzéki politikusnak nem volt maradása, rá a bíróságon számítottak. „Azért nem tudom az itteni munkámat elvégezni, merthogy önök, tehát az önkormányzat, az beperli a saját önkormányzati képviselőjét, aki a munkáját végzi. Ezt nem tartom nagyon szerencsésnek, hogy a politikai vitákat jogi úton tudjuk csak lebonyolítani. Nincsen gondom vele. Itt nyilván nekem a valóság bizonyítása lesz a feladatom, tehát be fogom bizonyítani, hogy itt gyakorlatilag bűncselekmény-sorozat zajlik az ingatlanok eladása kapcsán” – jelentette ki az Együtt V. kerületi képviselője.

Juhász Péter visszatérését nem várta meg a testület, amely a kényes kérdéseket zárt ülésen vitatta meg. A Jobbik, az MSZP és az LMP képviselője az önkormányzat házi ügyvédi irodájának szerződéseire volt kíváncsi. Az iroda is bérelt egy lakást az önkormányzattól, majd a közelmúltban megvásárolta a közel 240 négyzetméteres ingatlant. Az eredeti vételár 78 millió forint volt, a tényleges vételárat nem tudni. Az ügyvédi iroda valószínűleg piaci ár alatt jutott a lakáshoz, mert a bérlőnek kedvezmény jár a Belvárosban.

„Nagyjából havonta 6-7 millió forintot kap – plusz áfa – az ügyvédi iroda. Kevesebb mint egyévnyi önkormányzattól kapott pénzből is meg tudta venni ezt az egyébként rendkívül értékes belvárosi ingatlant. De mondom, továbbra sem tudjuk, hogy összesen mennyi pénzt fizetett ki, akár éves lebontásban az önkormányzat az ügyvédi iroda részére” – jegyezte meg Csonka Krisztián. Az ökopárt képviselője szóvá tette, hogy az önkormányzat miért csak a helyi médiában hirdeti meg az eladásra kínált ingatlanait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »