Juhász az Ab-n próbálkozik

Az Alkotmánybírósághoz fordul Juhász Péter egy áron alul egy Fidesz-közeli ügyvédi irodának értékesített Budapest belvárosi ingatlan miatt. Az Együtt társelnöke azt szeretné elérni, hogy az adásvételi szerződést semmisítsék meg. A Hír TV-nek nyilatkozó jogász szerint nem kizárt, hogy aránytalanságra hivatkozva a bíróság végül ezt teszi.

Az önkormányzat 110 millió forintra becsültette fel az érintett belvárosi ingatlant, mégis csupán 78 millióért kötött róla adásvételi szerződést egy Fidesz-közeli ügyvédi irodával.

„Az önkormányzat a fideszes, csókos ügyvédnek akarja mindenképp eladni ezt az ingatlant, és az látszik, hogy nyomott áron ahelyett, hogy a legjobb árat próbálná meg kihozni és adná el bárkinek, aki ezt megvenné. A gyanú az az, hogy egy olyan korrupciós ügyletbe keveredtünk, ami által Sándor Sz. Zsolt, aki egyébként évek óta sok száz millió forint értékben dolgozott az önkormányzatnak, őt akarják helyzetbe hozni ennek az ingatlannak az eladásával” – mondta Juhász Péter, az Együtt társelnöke.

„Ha érkezik vételi kérelem egy-egy ingatlanra, azt az önkormányzat megvizsgálja, és ha bevételre van szüksége nyilván értékesíti” – nyilatkozott az ügyről korábban Böröcz László, a belvárosi önkormányzat alpolgármestere.

Az Együtt társelnöke ekkor tett 170 millió forintos vételi ajánlatot az ingatlanra, de mivel önkormányzati képviselő, összeférhetetlenségre hivatkozva kizárták a vevők köréből. Mostanra pedig az ötödik kerület fideszes vezetése már be is jegyezte az ingatlan tulajdonosának a korábban nekik dolgozó dr. Sándor ügyvédi irodát. Juhász Péter most az Alkotmánybíróságon próbálja megtámadni az adásvételt.

„Más kerületi önkormányzatokkal szemben is folyt már hűtlen kezeléssel vagy hivatali visszaéléssel kapcsolatosan bűnvádi eljárás” – nyilatkozta Magyar György. Az ügyvéd szerint a Deák Ferenc utcai ingatlan valós értékét igazságügyi szakértőnek kell megállapítania. Az ügyvéd nem zárja ki annak lehetőségét, hogy aránytalanságra hivatkozva a bíróság végül semmisnek mondja ki az adásvételt.

„Erre hatásköre valóban az Alkotmánybíróságnak van, hogy megállapíthatná, hogy ennek a bizonyos önkormányzatnak ez az önkormányzati rendelete alkotmánysértő-e vagy magasabb szintű jogszabályba ütközik-e a vagyongazdálkodás, vagy az alaptörvény szabályait sérti-e. Tehát összefoglalva azt kell mondanom, hogy akár a büntetőfeljelentésének, akár a semmiségre hivatkozó polgári peres eljárásnak, akár az alkotmányhoz fordulásnak a rendelettel kapcsolatosan megvan a jogi alapja” – tette hozzá Magyar György.

Lipótváros önkormányzata már több milliárd forint értékben értékesített kerületi ingatlanokat – az ellenzék szerint sok esetben áron alul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »