Jubilál a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete

Jubilál a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepli a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete. Puskás Bálint nyugalmazott alkotmánybíró a romániai és a helyi szervezet alapítója hétfőn sajtótájékoztatón összegezte a negyed évszázados tevékenységet. 

maltai_szeretszolgalat_bGyermektábor Mikóujfaluban (Fotó: Facebook/Máltai Szeretetszolgálat – Sepsiszentgyörgy)

Hangsúlyozta, a sepsiszentgyörgyi szervezet Európa-szerte is az egyik legismertebb és legaktívabb, ezt bizonyítja, hogy egykori és a jelenlegi nagymester is meglátogatta őket, értékelte a munkájukat. Évente 3-4 ezer rászorulón segítenek, a programjaik értéke hozzávetőleg évi 85 ezer euró.

Biszak József a szolgálat sepsiszentgyörgyi elnöke elmondta, a társadalom peremére szorultaknak igyekeznek segíteni, de nemcsak a szegényeknek, hanem mozgássérülteknek, magányos időseknek, hajléktalanoknak is, ugyanakkor rendszeres ifjúsági és gyerekprogramokat szerveznek, így nem kell attól tartaniuk, hogy nem lesz utánpótlás. A sepsiszentgyörgyi szervezet elsősegélynyújtó csapata különböző szabadidős rendezvényeken vállal feladatot, de gyerekeket is oktatnak.

Már három éve működtetik a sepsiszentgyörgyi éjjeli menedékhelyet, nemcsak szállást biztosítanak, hanem orvos, pszichológus, szociális munkás is foglalkozik a hajléktalanokkal.

Puskás Bálint hangsúlyozta, az igazi rászorulók nem minden esetben keresik a karitatív szervezeteket, fel kell kutatni őket, szociális felmérés alapján végzik a segítségnyújtást. Csütörtökön a Székely Nemzeti Múzeumban Puskás Bálint bemutatja a Szeretet szolgálatában című kétnyelvű könyvét a szervezet hazai alapításáról és működéséről, vasárnap pedig a Krisztus király templomban tartanak hálaadó misét.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »