Józsefváros igazán szerencsés: muszlim imaház épül a rabbiképző mellé – az önkormányzat persze semmiről sem tud

Már hónapok óta dolgoznak a munkások a Gutenberg téren, hogy elkészüljön az egyik legnagyobb muszlim központ Budapesten. A Józsefvárosi Önkormányzat úgy tudja, kulturális központot kívánnak ott létesíteni, a helyiek és a munkások azt mondják: muszlim imaház lesz a saroképületben.

Hatalmas muszlim központ épül Budapesten, a VIII. kerületi Gutenberg téren. A kívülről szépen lefestett, sok ablakos saroképület gyönyörűen fog kinézni különleges boltíveivel – állítják a helyszínen tevékenykedő munkások. Ők úgy tudják, egy közelben lakó nagydarab szakállás "arab" a tulaj, ő menedzseli a munkálatokat.

A burkoláson dolgozó fiatalok azt mondják, hatalmas lesz az imaház, a pincehelyiség is rendkívül kiterjedt az 540 négyzetméteres ingatlan alagsorában. Azt viszont már nem tudták megmondani, hogy vajon melyik muzulmán felekezet fogja itt tartani az összejöveteleit.

A Józsefvárosi Önkormányzat az aggódó (hogy miért, az alább kiderül) SzektATV megkeresésére elmondta, a Gutenberg tér 1. szám alatti társasházban 2014-ben egy magánszemély 30 millió forintért vásárolt meg egy helyiséget egy árverésen.

Jótékonysági béke

"Tudomásunk szerint jelenleg a Jótékonysági Béke Alapítvány kulturális központot kíván ott létesíteni. Arról, hogy ott muszlim imaházat terveznének létrehozni, öntől értesültünk" – válaszolta az ATV-munkatárs kérdéseire a Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóirodája.

A közeli boltok tulajdonosai és a helyi lakosok viszont biztosak benne, hogy a kulturális központ igazából egy muszlim imaház. A frekventált elhelyezkedés különlegessége, hogy a szemközti sarkon az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem található – írja a Fidesz-kormány kegyeiből egyházzá avanzsált szekta televíziója, leleplezve aggodalmának valós okait.

Nem tipikus imaház

Megkeresték az ügyben a Jótékonysági Béke Alapítványt is, aminek a kuratóriumi elnöke megkeresésükre úgy reagált, hogy az ingatlanban nem tipikus imaház épül, hanem egy olyan kulturális központ, amelyben egy galériát fognak üzemeltetni.

Az elnök hozzátette, az imahelyiségnek különböző építészeti előírásoknak is meg kellene felelni, az ingatlanban különböző kiállítások, konferenciák, találkozók, különböző nő és férfi klubok kerülnek majd megrendezésre.

A SzektATV információi szerint a licitáláskor az önkormányzatot sem tájékoztatták az ingatlanfejlesztés valódi céljáról, vagyis, hogy valóban imaház lesz-e az ingatlanból.

Erdogan leszólt Budapestre, hogy be kell tiltani a "puccsista" török iskolákat nálunk is

Óriásmecset tetejéről árnyékolhatja be a félhold Kőbányát – Orbán: "foglalkozni kell vele"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »