Jövőre többet markol az állam a szerencsejátékból

Jövőre 4,384 milliárd forint koncessziósdíj-bevétellel számol a szerencsejátékból a 2017-es költségvetési törvényjavaslat, amely 3,5 százalékkal haladja meg a 2016. évi bevételi előirányzatot – derül ki a tervezethez beterjesztett fejezeti indoklásból.

A szaktárca ismerteti: a szerencsejáték szervezése és működtetése mint állami tulajdonban lévő vagyonelem koncesszióba adása kapcsán a tulajdonosi joggyakorlói feladatokat az államháztartásért felelős miniszter látja el a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény szerint.

A szerencsejáték koncessziókból származó díjbevételeket – erre, valamint az államháztartási számviteli előírásokra tekintettel – 2017-től a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos bevételek között számolják el.

A díjvétel összege az idei nyolc helyett 2017-ben már kilenc II. kategóriájú, hagyományos játékkaszinó teljes évre vonatkozó fizetési kötelezettségén alapul. Az éves koncessziós díj jogszabályi minimumát a központi költségvetési törvény határozza meg.

A 2017. évi koncessziósdíj-minimumot a 2016. évi koncessziósdíj-minimum és a 2017-re tervezett fogyasztói árindex figyelembevételével állapították meg. A tervezett díjbevétel 4,384 milliárd forint, amely 3,5 százalékkal haladja meg az idei előirányzatot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »