Jövőre nem lesz német F1-futam

Nem rendeznek futamot Németországban a 2017-es Forma-1-es világbajnoki sorozatban, mert nem tudnak megegyezni Bernie Ecclestone-nal. A Magyar Nagydíj a terveknek megfelelően július 30-án lesz.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán kihirdette a 2017-es versenynaptárat, amelyben nagy meglepetések nincsenek. A hockenheimi GP törlésére előzetesen már lehetett számítani, mert a versenypályát üzemeltető cég nem tudott megegyezni az F1-et vezető Bernie Ecclestone-nal. Így éppen az új világbajnoknak, a német Nico Rosbergnek és csapata, a Mercedes hazai futama került ki.

Az idén először megtartott bakui versenyt Európa Nagydíj helyett jövőre Azerbajdzsáni Nagydíjnak keresztelik át. Június 18. helyett június 25-én rendezik majd meg, hogy ne essen egybe a legendás Le Mans-i 24 órás megbízhatósági verseny időpontjával.

A brazíliai és a kanadai futam sorsa szintén kérdéses volt, de végül mindkét helyszín maradt, így jövőre 20 versenyből áll majd a szezon. A 2017-es idény március 26-án, Melbourne-ben kezdődik és november 26-án, Abu-Dzabiban ér véget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »