Jövő tavasszal folytatódik a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye

Várhatóan jövő márciusban hirdet ítéletet a lúgos támadással vádolt orvos ügyében a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla, a férfit első fokon, nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla pénteken tartott ülést. Az eljáró tanács elnöke, Máziné Szepesi Erzsébet közölte: várhatóan 2017. március 10-én lesz határozathirdetés, ezt megelőzően február 24-én tárgyalást tartanak, akkor a tervek szerint a másodfokú bíróság felveszi a szükséges bizonyítást, továbbá elhangozhatnak majd a perbeszédek.

A vádlott és a sértett, valamint jogi képviselőik tárgyalás tartását és szakértői bizonyítás elrendelését indítványozták, ezeknek helyt adva a bíróság pénteki végzésével tárgyalásra utalta az ügyet és szakértői bizonyítást rendelt el.

Az ülésen – amelyen jelen volt a vádlott és a sértett is – iratokat ismertettek.

Az ügyet nagy érdeklődés kíséri, azonban a megjelent nagyszámú érdeklődő és a sajtó munkatársai közül érkezési sorrendben összesen ötven embert engedtek be a terem befogadóképessége miatt.

A bíróság elutasította a vádlott védőjének azon indítványát, amely arra irányult, hogy az ügyet zárt ülés keretében tárgyalják.

A vád szerint a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyében a Fővárosi Törvényszék május 4-én elsőfokú ítéletet hozott: a bíróság B. Krisztiánt bűnösnek mondta ki aljas indokból, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és kifosztás bűntettében. A férfit négy év börtönbüntetésre ítélték, továbbá hat évre eltiltották a közügyektől és öt évre az orvosi hivatástól.

Az iratok szerint vádlott és a sértett között korábban szerelmi viszony volt, de a nő szakított az orvossal, aki ezt nem akarta elfogadni, és emiatt zaklatta is. A férfi a vád szerint 2013-ban maszkban hatolt be a nő lakásába, az áldozatot megkötözte, a száját bekötötte és altatóinjekciót adott be áldozatának, majd lúggal leöntötte az alsótestét, a nemi szervét. Később pokrócba csavarta áldozatát. A nőn – a maradandó fogyatékosságot okozó sérülései miatt – már nyolc nőgyógyászati műtétet kellett végrehajtani.

Az elsőfokú ítélethirdetést követően az ügyészség a börtönbüntetés súlyosításáért, a vádlott védője megalapozatlanság, téves ténybeli következtetés miatt felmentésért jelentett be fellebbezést.

A sértett jogi képviselője szerint – mint azt az ülésen ismertetett írásbeli indítványában kifejtette – az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás hiányos, többszörösen minősülő emberölés kísérlete és más bűncselekmények megállapítása indokolt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »