Jövő pénteken szavaztathatja meg a Fidesz a Jobbik-ellenes törvényt

Jövő pénteken szavaztathatja meg a Fidesz a Jobbik-ellenes törvényt

Betiltásról még nincs szó, egyelőre csak a nemzeti párt kommunikációját próbálják megakadályozni.

Akár már jövő pénteken, rendkívüli ülésen tárgyalhatja újból a plakáttörvényt az Országgyűlés – a kormányzati hirdetésekből fenntartott Magyar Idők – természetesen – kormánypárti forrásból. 

A burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó (értsd: a Jobbik kommunikációjának ellehetetlenítését) jogszabályt  Áder János köztársasági elnök csütörtökön küldte vissza a Háznak, mivel álláspontja szerint a normaszöveg ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz. Mindez azért fordulhatott elő, mert a törvény kétharmados többséget igénylő passzusait szerdán nem fogadta el az Országgyűlés, csak az egyszerű többséget igénylő szakaszokat. Az államfő pénteken közzétett levelében arra kérte a képviselőket, hogy a törvényt teljes egészében tárgyalják újra.

A Fideszt természetesen nem zavarja, hogy a Jobbik amúgy nyilvánosságra hozta a költségeket:

Hírdetés

 

A Jobbik leleplezte a Fidesz hazugságait: töredékébe került a kampányuk a híresztelésekhez képest

„A Fidesz-KDNP politikusai és a kormány propagandasajtója orbitális hazugságokat állítanak a Jobbik óriásplakát-kampányáról” – közölte Szabó Gábor pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató péntek este kiadott közleményében. Az általuk nyilvánosságra hozott számok pedig mintha ezt is támasztanák alá: a Jobbik csak töredékét költötte kampányára annak, mint amit kormánypárti politikusok és a kormányzati bérsajtó híresztelt.

Természetesen a készülő jogszabály egyetlen célt szolgál:

A Jobbik kampányát ellehetetlenítani, miközben a Fidesz a kormány (és persze a közpénzből hízlalt CÖF) révén továbbra is eláraszthatja az országot a bicskanyitogatóan ostoba üzeneteivel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »