Jövő héten jön a nyár!

Ugyan húsvéthétfőn még nem kerül le a pulóver, sőt a délutántól esélyes záporok miatt sok helyen az esernyőre is szükség lehet, péntekre már beköszönt a meleg.

Hétfőn nyugat felől felhők sodródnak hazánk térsége fölé, melyekből elszórtan, főleg délutántól fordulnak elő záporok – áll a Köpönyeg előrejelzésében. Megélénkül a déli szél, mellyel néhány fokkal továbbra is melegebb levegő érkezik. A csúcshőmérséklet már 15 fok körül alakulhat.

Kedden még gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan valószínű zápor, néhol pedig nyárias zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet csúcsértéke már elérheti a 14-20 fokot.

A fordulat szerdán következik be, amikor fokozatosan csökken a felhőzet, és már többórás napsütésre van kilátás. A déli, délnyugati szél nagy területen erősödik meg, nyugaton viharos széllökések is lesznek, a hőmérséklet viszont már 20 fokig emelkedhet.

Pénteken marad az erős délnyugati szél, mellyel még melegebb levegő áramlik hazánk térségébe: néhol kora nyárias, 25 fokos meleg lehet a délutáni órákban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »