Joshua, a brit KO-király

Joshua, a brit KO-király

Szombat este Londonban tette kockára először az IBF szervezet nehézsúlyú vb-címét Anthony Joshua. A brit KO-király ezúttal sem bokszolta végig a 12 menetet, ugyanis a hetedikben kiütötte az amerikai Dominic Breazealét.

A londoni O2 Aréna zsúfolásig megtelt nézőtere előtt tette először kockára az IBF szervezetnél az idén április 9-én Charles Martin kiütésével megszerzett IBF világbajnoki övét a britek legnagyobb reménysége, Anthony Joshua (17-0, 17 KO). A királykategória egyik legnagyobb ütőjének tartott 26 éves bokszoló ellenfele a hozzá hasonlóan veretlenként kötelek közé lépő Dominic Breazeale (17–1, 15 KO) volt. Az amerikai ökle szintén nem vajból van, ám a két bunyós igencsak egyoldalú meccset vívott.

Joshua balegyeneseivel akkor talált, amikor csak akart, mindössze az ötödik menetben került bajba, amikor az amerikai is bevitt néhány tiszta ütést. A brit klasszis már a második menetben befejezhette volna a meccset, de akkor Breazeale még kihúzta lábon, ám a hetedikben már nem volt kegyelem. Joshua előbb egy négyütéses kombinációval leütötte az amerikait, majd amikor az nagy nehezen felállt, simán lefiniselte őt. Ezzel a sikerrel Joshua megvédte vb-övét, s még mindig elmondhatja magáról, hogy profiként az összes ellenfelét (17) kiütötte, maximum hét menetet töltött eddig legtovább a ringben.

A londoni olimpia amatőr bajnoka most egy kis pihenőre vágyik, majd szeretné összemérni a tudását honfitársával, a sérülése miatt a Vlagyimir Klicsko elleni visszavágót elhalasztó WBA-, WBO- és IBO-világbajnokkal, Tyson Furyval.

– Az időzítésen és az előkészítésen múlt minden, illetve próbáltam arra törekedni, hogy minél kevesebb ütést kapjak. Az előző meccsem után csak két hét szünetem volt, így most szükségem van egy kis pihenőre. Figyelem Tyson Furyt, remélem, hamar felépül, megveri Vlagyimirt és utána jó formában lesz, mert télen össze kéne hozni vele egy meccset. Addig is más ellenfelet keresünk, mint például a veretlen Joseph Parker – nyilatkozta a BBC-nek a meccset követően Joshua.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »