Joó Abigél még nem adja fel, előre a bronzért!

Joó Abigél még nem adja fel, előre a bronzért!

Hiába vert meg egy kétszeres Ázsia-bajnokot, egy világbajnokot Joó Abigél a riói olimpia cselgáncstornáján a női 78 kilóban, az olimpiai bajnok már – egyelőre – megállította a KSI versenyzőjének menetelését. Az esti programban a vigaszágon folytatja a kétszeres Európa-bajnok.

A MAGYAROK TELJES RIÓI PROGRAMJA

Ahogy azt az előzetesben megírtuk, ha akartuk volna, akkor sem tudtunk volna nehezebb sorsolást készíteni Joó Abigélnek a riói olimpia női 78 kilós súlycsoportjában. Kétszeres Európa-bajnokunk, azonban nem foglalkozott azzal, hogy akárki jön vele szemben az ágán, minimum Ázsia-bajnok…

A 78 kg-os Joó Abigél csak a feladatára koncentrált. Előbb egy remek meccsen ipponnal megverte a kétszeres Ázsia-bajnok mongol Lkhamdegd Purevjargalt, akinek a válla meg is sérült az utolsó akciónál.

– Bíztam magamban, hiszen eddig többször is győztem a mongol ellen. Jól ment a dzsúdó, azt viszont sajnálom, hogy megsérült – jelentette ki a mérkőzést követően.

A szívéről szólt a meccs

Következett tehát a második nagyágyú, a japán világbajnok Umeki Mami, akit korábban szintén vert már a magyar klasszis. Éppen úgy, mint most a riói tatamin, ugyanis a KSI dzsúdósa újfent bizonyította, remek formában van, és végül két jukóval győzött, amivel bejutott a negyeddöntőbe, azaz mindenképpen pontszerzőként zárja a versenyt.

– Az volt a taktika, hogy valahogy legyen meg a győzelem… Azt éreztem, hogy erősebb vagyok nála, mindig arra törekszem, hogy dobjak, csak ebbe nagyon el lehet fáradni, most is ezt csináltam. Most van pár pillanatom pihenni, aztán jöhet a visszavágó Londonért a címvédő amerikai Kayla Harrisonnal – lihegte a küzdelemtől fáradtan a magyar versenyző, akinek edzője, Pánczél Gábor csak annyit tett hozzá:
„Abigél fejben oldotta meg a meccset, ez a lelkéről és a szívéről szólt.”

Sajnos az olimpiai bajnok már megállította Joó Abigélt, egy leszorítással verte, így a KSI dzsúdósa vigaszágon folytathatja a küzdelmet.

– Bízom abban, hogy a vigaszágon sikerül eljutnom az éremig. Tudtam, hogy jó földön, és sajnos most is legyőzött. Mindent megtettem, aktívabb voltam állásban, de ez van. Most megyek, felkészülök a visszamérkőzésemre – nyilatkozta az M4 Sportnak a kétszeres Európa-bajnokunk, aki az esti programban a kubai Yalennis Castillóval csap össze.

 

A férfiak 100 kilós mezőnyében a paksi Cirjenics Miklósnak is bravúrra lett volna szüksége ahhoz, hogy továbblépjen az első ellenfele ellen. A 26 éves dzsúdós ugyan mindent megtett, ám ez csak arra volt elég, hogy a hosszabbításban, aranyponttal kapjon ki a világelső, világbajnoki ezüst- és bronzérmes német Karl-Richard Freytől.

Cirjenicsnek (kékben) nem sikerült a bravúr Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Cirjenics végig aktívabb volt, és megkockáztatjuk, ha a bíró nem tiszteli Frey eredménysorát túlságosan, bőven meginthette volna a németet. Nem tette, így a paksi fiatalembernek egy meccs után véget is ért a riói olimpia.

– Bátran dzsúdóztunk mind a ketten, küzdelemre törekedtünk, és a végén én húztam a rövidebbet. Nyerni akartam, talán túlságosan is, le akartam zárni a találkozót – közölte az MTI-nek nyilatkozva Cirjenics, aki éppen ma ünnepli 26. születésnapját.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »