Jönnek az újrahasznosított akkuk

Ősi igazság, hogy aminek nincs drótja, abba elem kell, vagy akkumulátorról megy. Előbbi roppant idegesítő tud lenni, ha állandóan cserélgetni kell, ráadásul komoly szennyezést is jelent, így valamivel környezetbarátabb megoldás, ha újratölthető elemeket vásárolunk. Főleg az lesz nagy barátja a Föld ökoszisztémájának, ha hamarosan olyan tölthető akkukat kapkodhatunk le a polcról, melyekben újrahasznosított cellák vannak, például egy Toyota Prius jobblétre szenderedett akkucsomagjából.

Mert az Energizer most éppen ilyen téren újít, tehát az egyszer használatos, újrahasznosított elemei mellé most már a tölthetőek is hasonló módon készülnek, bár a dolog még nem túl hatékony, hiszen mindössze 4 százaléknyi az újrahasznosítási arány, de az út, amin a cég elindult, mindenképpen üdvös. Az Energizer célja, hogy 2025-re a négy százalékot megtízszerezze, tehát addigra elvileg 40 százalékban újrahasznosított alkotókból nyerhetjük az energiát, ami már elég jól hangzik.

Michelle Atkinson, a vállalat fogyasztói igazgatója szerint az Energizer Recharge egy újabb lépés azon elképzelésünk felé, hogy minden Energizer elem tartalmazzon újrahasznosított anyagokat.

Mindezek mellett hozzátette, hogy a tudományos partnereknek, illetve az Energizer EcoAdvanced projektből származó tudásbázisnak köszönhetően már ismert az eljárás, amivel újrahasznosítható anyagok kerülhetnek az elemekbe. Mindez nem jár teljesítménycsökkenéssel, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.  Az Energizer újrahasznosított elemei AA és AAA kivitelben érkeznek, ezt magyarul ceruza és mikroceruza néven szoktuk emlegetni.

Nyitó


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »