Jön az özönvíz!

Az ország háromnegyedére figyelmeztetést adtak ki a heves esőzések veszélye miatt. Az OMSZ tájékoztatása szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy és Baranya megyék kivételével az egész országban az elsőfokú figyelmeztetés lépett érvénybe.

Magyar Menedék - Badiny

Keleten erősen megnövekszik a felhőzet és az ország területén alig akad egy-két olyan szerencsés település, ahol számíthatnak rövid napos időre. Az ország északi felén több alkalommal is számíthatunk záporra, zivatarra. A zivatarok környékén helyenként erős széllökések is várhatóak, illetve jégeső is hullhat.

A legmagasabb hőmérséklet napközben 16, 18, az este folyamán pedig 13, 14 fok lesz.

Szerdán, a középső országrészen jelentős zivatarokra, záporokra számíthatunk. Kezdetben több helyen erős, északi, északnyugati szél napközben folyamatosan mérséklődik. Előrejelzések szerint kevesebb csapadék lesz, mint kedden.

Napközben 22, 26 fokra, este felé pedig 12, 13 fokra számíthatunk.

Csütörtökön minden remény szerint egy pillanatra feljöhetünk a víz alól. Sok napsütés ígérkezik, több-kevesebb gomolyfelhővel, amelyekből csak egy-egy futó záporra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9-14, a napközbeni legmagasabb hőmérséklet pedig 24,28 fok között alakul.

(MTI)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »