Jön az eső, megy a fagy

Hétfőn az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, kevesebb napsütés délnyugaton valószínű. Délután több lesz az gomolyfelhő, amelyből nagyobb eséllyel északkeleten, az Északi-középhegységben kisebb eső, zápor is lehet. Éjjel az ország északi felén többnyire gyengén, délen erősebben felhős lesz az ég, és helyenként pára, köd képződik. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet délután általában 11 és 15 fok között valószínű. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Kedden többnyire borult lesz az ég, de rövid, átmeneti felszakadozás bárhol lehet, sőt a Nyugat-Dunántúlon akár néhány órára is kisüthet a nap. Délelőtt a Dunántúlon megszűnik az eső, majd délután délkelet felől újabb csapadékzóna érkezik, így ekkor főként a Dunától keletre ered el az eső. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.Szerdán az ország délnyugati harmadán változóan, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon csak elvétve eshet az eső, a Dunától keletre viszont több helyen várható eső, akár jelentős (10-20 mm) csapadékkal. Az északi, északnyugati szél megélénkül, északkelet kivételével erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Csütörtökön az ország északkeleti harmadán erősen, másutt változóan felhős égre számíthatunk. Délelőtt északkeleten még eshet az eső, de délután már ott sem várható csapadék. A nyugati szél helyenként megélénkül, majd estére leáll a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +8 fok között valószínű, az alacsonyabb értékekkel a kevésbé felhős nyugati tájakon. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10, 15 fok között alakul, de a tartósabban felhős északkeleti megyékben kevéssel 10 fok alatt marad a csúcsérték.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »