Jön a „kilenc C-s” tenor

Jön a „kilenc C-s” tenor

René Barbera Fotó: Voices of 2016

Győrben lépnek fel a Plácido Domingo’s Operalia sztárjai. Az évente tízezer nézőt vonzó ingyenes premiernek vasárnap este nyolc órakor Győr városa immár negyedszerre ad otthont, hagyományosan a Széchenyi téren. A világszerte zajló Voices koncertek a Domingo által alapított Operalia énekverseny fiatal díjazottjait mutatják be a közönségnek. A versenyt minden évben más országban rendezik meg, idén a mexikói Guadalajara színháza, a Teatro Degollado adott otthont az Operaliának, amelyet 2009-ben Pécsett, illetve Budapesten tartottak.

A Voices of 2016! koncerten első alkalommal hallhatjuk Magyarországon a nemzetközileg ünnepelt amerikai operaénekest, René Barberát, a „kilenc C-s” tenort, aki az Operalia történetében első alkalommal, 2011-ben három első díjat nyert. A New York-i Metropolitan kínai születésű sztárbaritonja, Vang Jün-peng (Yunpeng Wang) szintén fellép, őt a rangos Opera News magazin a világ öt legjelentősebb fiatal operaénekesének egyikeként mutatta be, népszerűsége Amerika és Európa mellett Ázsiában is kiemelkedő.

Az idei Operalia döntő után Győrben hallhatja elsőként színpadon az opera kategória díjazottját, az ukrán származású szopránt, Olga Kulcsinszkát a közönség. Ugyanakkor a hagyománynak megfelelően az est vendége lesz ismét egy győri kötődésű művész is: idén az eddigi legfiatalabb Operalia-döntős, a győri kötődésű Simon Brigitta lép színpadra, aki 2009 –ben Plácido Domingo támogatásával opera ösztöndíjat kapott Valenciában, és aki jelenleg Bécsben él.

A népszerű opera- és operettáriákat, zarzuellákat felvonultató gálaműsorban a Győri Filharmonikusokat a Finn Nemzeti Opera főzeneigazgatója, Michael Güttler német karmester dirigálja.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »