Jól kiötlötték: ötöt lőtt Románia Örményországban

Jól kiötlötték: ötöt lőtt Románia Örményországban

Románia labdarúgó-válogatottja magabiztosan szerzett három ponttal távozott Örményországból, ahol pénteken 5-0-ra nyert a világbajnoki selejtezőkben. 

Armenia-Romania-1024x658_b

A meccs egészen hihetetlenül indult, mert miután Malakjan szabálytalanságával emberhátrányba hagyta a házigazdákat, Stancu a negyedik percben büntetőből megszerezte a vezetést. Ezután a 21. század európai vb-selejtezőinek leggyorsabb meglépése következett: Adi Popa (10. perc) és az újonc Răzvan Marin (12. p) 3-0-ra növelte az előnyt, hogy aztán még Bogdan Stanciu (29.) és Adi Chipciu (60. p.) is kiosszon egy-egy gólt.

Helyzetekből pedig még ennél is több akadt az örmények kapuja előtt, mert aminek Christoph Daum szövetségi kapitány bevallása szerint különösen örült, tanítványai a kényelmes előny ellenére sem vettek vissza az iramból. „Fontosnak tartottam, hogy megőrizzük a játék irányítását, mert normális helyzetben tíz emberrel a pályán mindig többet dolgozik egy csapat, ezért Örményország felzárkózhatott volna. Megpróbáltam mozgásban tartani a játékosokat, hogy ne alapozzanak a félidei 4-0-ás állásra. Nem is számítottam ilyen eredményre, de még annak is jobban örülök, ahogyan ezt elérték” – nyilatkozta a DigiSportnak.

A német szakember ugyanakkor hozzátette, a szombat este látottak még nem jelentik azt, hogy ezután minden egyes meccsüket nagy gólaránnyal nyerik majd, kedden Kazahsztánban például már 1-0-ás sikerrel is elégedett lenne. Szerinte ugyanis keddi ellenfelük majd velük szemben akarja feledtetni a hétvégi, Montenegrótól elszenvedett 5-0-s vereségét, ezért határaikat túllépve kell játszaniuk, hogy újabb győzelmet szerezzenek. A válogatottban most egészen bravúros teljesítménnyel debütáló Răzvan Marinról – a korábbi futballista, Petre Marin fiáról – Daum megjegyezte: ígéretes tehetség, de nem kell túl sokat dicsérni, mert még fejlődnie kell. „Nem számít, hogy a következő meccsen kezdő lesz-e vagy sem. Ő, Rotariu és Steliano Filip a jövő játékosai. Több, hozzájuk hasonló futballistát kell keresnünk a bajnokságban” – tette hozzá.

A második fordulóban elért eredményével Románia az E csoport élére került, ahol Montenegróval holtversenyben (4 pont, 6-1-es gólkülönbség) vezet a dánokat szombaton 3-2-re legyőző Lengyelország (4 pont, 5-4) előtt. A tabellán három ponttal negyedik Dánia mögött Kazahsztán (1) és Örményország (0) a sorrend. A keddi kazah–román meccs (19, TVR) mellett Lengyelország–Örményország és Dánia–Montenegró párosításban lép pályára a mezőny.

A vendég Svájctól pénteken 3-2-es vereséget szenvedő Magyarország hétfőn Lettországban lép pályára.  A 2018-as oroszországi világbajnokság több más európai selejtezői is gólzáporos játékot hoztak a második fordulóban, így például a címvédő németek a csehek elleni rangadót, a horvátok pedig az újonc Koszovó elleni összecsapást nyerték meg nagy fölénnyel.

A második forduló többi eredménye, I csoport: Koszovó–Horvátország 0-6, Izland–Finnország 3-2, Törökország–Ukrajna 2-2. D csoport: Írország–Grúzia 1-0, Moldova–Szerbia 0-3. G csoport: Olaszország–Spanyolország 1-1, Macedónia–Izrael 1-2, Liechtenstein–Albánia 1-2. H csoport: Belgium–Bosznia 4-0, Görögország–Ciprus 2-0, Észtország–Gibraltár 4-0. A csoport: Hollandia–Fehéroroszország 4-1, Franciaország–Bulgária 4-1, Luxemburg–Svédország 0-1. C csoport: Azerbajdzsán–Norvégia 1-0, Németország–Csehország 3-0, Észak-Írország–San Marino 4-0. F csoport: Anglia–Málta 2-0, Skócia–Litvánia 1-1, Szlovénia–Szlovákia 1-0. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »