Jól jön a zsidóknak minden hasonló merénylet: Netanjahu a telepesei elleni palesztin támadásokhoz hasonlítja őket

Jól jön a zsidóknak minden hasonló merénylet: Netanjahu a telepesei elleni palesztin támadásokhoz hasonlítja őket

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint a párizsi, az isztambuli, a San Bernardinó-i, a keddi brüsszeli merényletek és az Izrael ellen naponta ismétlődő támadások "egyazon támadásnak a részei", "amely mindannyiunk elpusztítását célozza, s ami ellen közösen kell küzdenünk" – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió kedden.

Szavaival az izraeli kormányfő kapcsolatot teremtett a brüsszeli merényletsorozat és az izraeli telepesek ellen fél éve tartó legújabb palesztin támadássorozat között az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Tanács (AIPAC) konferenciájára küldött keddi videoüzenetében.

Netanjahu az izraeli médiában is ismertetett beszédében elítélte a terrorakciót, részvétét fejezte ki a brüsszeli áldozatok családtagjainak, és kijelentette, hogy a terroristáknak nem voltak orvosolatlan sérelmeik, hanem "teljes pusztulásunkat akarják". "Legalapvetőbb követelésük, hogy eltűnjünk"- közölte Netanjahu – "de ez nem fog megtörténni" – tette hozzá.

"A terrorizmus elleni harchoz politikai egységre és erkölcsi tisztaságra van szükség" – hangsúlyozta (elvégre ha valaki, akkor ő tudja, mi az erkölcsi tisztaság – a szerk.), majd a palesztin kérdésről és Iránról beszélt az amerikai lobbisták, politikusok és politikai akciócsoportok lazán kapcsolódó Izrael-barát lobbiszervezetének éves konferenciáján.

Mint az alábbi videóból kiderül, a politikai egységet úgy értette, hogy mindenkinek együtt kell harcolni Izraellel ("to join together and to fight them together"), majd ők megmondják, ki és mi a terrorizmus…

Előzőleg Jiszráel Kac közlekedési és hírszerzési miniszter ítélte el a brüssszeli merényleteket. Szerinte a szélsőséges iszlám egész világra kiterjedő terrortámadása zajlik, s a belgiumi robbantások ismét bebizonyították, hogy a terror nem tesz különbséget országok és határok szerint, hanem a nyugati kultúra felszámolása és a szélsőséges iszlám hatalomra juttatása a célja.

A brüsszeli robbantások után Ajman Ode, a közös arab lista parlamenti frakciójának vezetője az Iszlám Állam terrorszervezetének elutasítására szólított fel. "Az arab világnak ki kell vetnie magából és le kell győznie az Iszlám Államot, hogy a béke és a demokrácia győzelemére vezesse a térség népeit" – írta Twitter-üzenetében az izraeli arab politikus.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »