Jöhetnek Ahmedék – az igazságügyminiszter segít!

Trócsányi meggyőzte az osztrákokat, hogy biztonságos ország a miénk, jöhetnek Ahmedék

Menekültügyi „vészhelyzet” esetén Ausztria visszaküldheti a migránsokat a határról Magyarországra – erősítette meg szerdán az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökség kérdésére. Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter a Der Standard című osztrák újság szerdai kiadásában elmondta: Magyarország a migránsok visszaküldése szempontjából biztonságos országnak számít. Hozzátette, hogy ezért adott esetben vissza lehet küldeni a „menekülteket”.

Sobotka szerint a magyar igazságügyi miniszter Budapesten biztosította őt arról, hogy Magyarország „biztonságos harmadik országnak” számít.

Az osztrák parlamentben április végén fogadták el a menekültügyi törvény szigorítását, amelynek egyik kulcseleme, hogy a bécsi kormány parlamenti jóváhagyással „vészhelyzetet” hirdethet a közrend és a belbiztonság veszélyeztetettsége esetén. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy ez idő alatt a törvényben meghatározott szűk személyi kört leszámítva még a menekültstátusért folyamodó bevándorlókat sem fogadnák az országban.

Belügyminisztériumi források szerint egyelőre azonban nincs szó az említett „vészhelyzet” esetleges elrendeléséről. A hatályos dublini rendszer értelmében a menedékkérőknek ott kell menekültstátusért folyamodniuk, ahol elsőként az Európai Unió területére lépnek. Az osztrák közigazgatási bíróság tavaly szeptemberben azzal az indoklással állította le egy afganisztáni „menekült” kitoloncolását, hogy Magyarország nem biztonságos hely a menekültek számára.

A bécsi belügyminisztérium egyik szóvivője szerint Ausztria azóta sem küldött vissza menedékkérőket a dublini egyezmény értelmében Magyarországra. Egy korábbi döntés szerint Ausztria idén legfeljebb 37 500 migránst enged be az országba, a határérték elérésénél pedig működésbe lépne a menekültügyi vészhelyzet.

Forrás: MTI nyomán kuruc.info.hu

sokkaljobb-kommentár: Egy hónappal ezelőtti cikk arról, mi van a magyar határon? A kerítés szerb oldalán sétálók már nálunk élősködnek, és verhetik szét a számukra biztosított teljes ellátást és költőpénzt biztosító szállásaikat, szabad a ki-bejárás. Egyre elképesztőbb kinézetűek szállják meg Európát, köszönhetően annak is, hogy az uniót senki által meg nem választott kijelöltek irányítják bele a gödörbe. Az egy hónappal ezelőtti cikk ITT

Az igazságügyi miniszter a kinevezése után másnak adta át a cégeit. Nem győzik befogadni az állami megbízásokat, amelyeket általában 55 ezer forintos órabérrel teljesítenek…

Nálunk sajnos nincs igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás. Egyre elképesztőbb ítéletek születnek a bíróságokon. Ilyen például a vörös iszapos vörös milliárdosok, vagy mostanában a brókerbotrányok elsikálása.  

Békéscsaba, 2016. május 12.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Nem menekültek, nem migránsok, nem bevándorlók vagytok. Az ilyen eseteknek köszönhetően azok lesztek, aminek láttatjátok magatokat, és aminek látnak titeket: agyatlan ork horda. Tettetekkel azokat igazoljátok, akik szerint nektek nem demokrácia és szabadság, hanem tálibok, Aszad, Husszein, Iszlam Állam kell. Akik azt mondják, hogy a bennetek élő állatot csakis a mukhabarat, a sivatagi börtönök és a rögtönítélő sharia bíróság tudja megfékezni. Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz.” (Részlet A kölni dóm mellett zavargó araboknak! című írásból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »