Johannis Tãriceanuról: ez az egyén meg akar szabadulni az igazságszolgáltatástól

Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök szabadulni akar az igazságszolgáltatástól, ezért szólította fel a szenátorokat és képviselőket, hogy mandátumuk lejártáig ne adjanak ki senkit a DNA-nak – véli Klaus Johannis államfő.

“Ezzel az egyénnel kapcsolatban már tisztán látunk: igazságszolgáltatás-ellenes szólamokat hangoztat, és meg akar szabadulni az igazságszolgáltatástól. Azért használom az egyén szót, mert kötve hiszem, hogy az egész párt azonosulna ezzel az igazságszolgáltatás-ellenes diskurzussal. Egyébként hamar kiderül majd, mi a célja. Ő nem csak saját magát akarja menteni, hanem néhány barátját is. Elég lesz követnünk, hogy az előttünk álló hetekben mely honatyák mentelmi jogáról kell majd szavaznia a parlamentnek, és kiderül, kik alkotják ezt a bandát” – mondta Johannis a Călin Popescu-Tăriceanu felhívását firtató újságírói kérdésre válaszolva.

A szenátus elnöke vasárnap este felszólította a parlament mindkét házának képviselőit, hogy mandátumuk lejártáig már ne döntsenek semmiféle, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) felől érkező igénylésről. “Ha a szóban forgó ügyek annyi éven át várhattak, azt jelenti, hogy nem sürgősek, tehát várhatnak még addig, amíg a leendő parlament dönt felőlük” – fejtette ki Tăriceanu a honatyákhoz címzett felhívásában.

Hozzátette: szerinte a DNA “már rég nem az igazságszolgáltatás szolgálatában áll. A korrupció elleni harc álcája mögé bújva egyre gyakrabban használják fel az intézményt az ennek tevékenységét a háttérből irányító személyek politikai ellenfeleik megsemmisítésére.” (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »