Johannis: amiért kampány van, ne veszekedjünk, mint a vásáros kofák

Mindenki megérti, hogy választási kampány zajlik az országban, és várják a választások eredményeit, de azért nem jó, ha “veszekszünk, mint a vásáros kofák” – mondta csütörtökön Klaus Johannis államfő.

Johannis csütörtökön reggel egyébként váratlan helyzettel szembesült. Hivatalos programja szerint beszédet kellett volna mondania A diaszpóra gazdasági csúcstalálkozója című rendezvényen, amelyet a Cotroceni-palotában tartanak, az utolsó pillanatban azonban kiderült, hogy helyette Mădălina Dobrovolschi szóvivő mond beszédet.

Klaus Iohannis később visszatért, és azt mondta: “fontos találkozója” volt, de nem árulta el, hogy kivel, és azt sem, hogy miről tárgyaltak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az ország külpolitikájával volt-e kapcsolatos a találkozó, Johannis azt mondta: “Nincs szó semmiféle külföldi vonatkozásról, mert mindenki tudja, hogy Romániában választási kampány zajlik, és várják a választások eredményét. De az semmiképpen nem tesz jót nekünk, ha veszekszünk, mint a vásáros kofák”.

Később az államfő néhány szóban köszöntötte a résztvevőket, és elnézést kért tőlük a helyzet miatt. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »