Jogosítvány nélkül vezetett a Dózsa Györgyi úti halálos baleset időpontjában Molnár Richárd

Jogosítvány nélkül vezetett a Dózsa Györgyi úti halálos baleset időpontjában Molnár Richárd

Jogosítvány nélkül vezetett a Dózsa Györgyi úti halálos baleset időpontjában Molnár Richárd

Nem vezethetett volna a tragédia időpontjában, mert már jóval korábban bevonták a Dózsa György úti halálos baleset egyik érintettjének, a Mercedes kabriót vezető Molnár Richárdnak a jogosítványát – tudta meg a PestiSrácok.hu. Ha kiderül, hogy a férfi a felelős a tragédiáért, akkor ezt súlyosító körülményként fogja értékelni a bíróság.

Hírdetés

Már jóval a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset előtt bevonták Molnár Richárd vezetői engedélyét, így a férfi nem is vezethetett volna a tragédia időpontjában – erősítette meg a PestiSrácok.hu információit az ügyben halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozása miatt nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Emlékezetes, Molnár Richárd vezette azt a Mercedes kabriót, amely egy Citroennel karambolozott a fővárosi XIII. kerületben, a Dózsa György úton, néhány héttel ezelőtt. A Citroen a közeli trolimegállóba csapódott, elsodorva az ott várakozókat. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen meghalt, hárman súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek. A súlyos sérültek közül egy 37 éves budapesti férfi a kórházba szállítást követően életét vesztette.  

Amennyiben kiderül, hogy M. Richárd felelős a tragédiáért, akkor a bíróság a jogosítvány nélküli vezetést súlyosító körülményként fogja értékelni.

Gátlástalanul

Az ügy vizsgálata jelenleg is folyamatban van és a rendőrség tájékoztatása szerint eddig még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, igaz, ahogy a PestiSrácok.hu a napokban megírta, a kecskeméti maffiaper volt vádlottját múlt hét pénteken előállította a rendőrség: a férfi éppen a II. kerületi Kapy úton haladt a Mercedesével, amikor a készenléti rendőrség munkatársai elfogták, majd az illetékes kapitányságra vitték, ahol „eltiltás hatálya alatt történt járművezetés” miatt kilencvenezer forintos pénzbírságot szabtak ki rá, majd elengedték. Az intézkedés előzménye az lehetett, hogy M. Richárdot a baleset óta egy fekete Mercedesben látták, amit a 444.hu-nak sikerült is felvennie.

Érdeklődéssel várjuk a Dózsa György úti tragédiával kapcsolatos igazságügyi szakértői véleményt. Kissé nehezen készül el…


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »