Jogerős "életfogytiglanra" ítélték a női ismerősét megerőszakoló és meggyilkoló férfit

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a forráskúti férfit, aki 2014 őszén meggyilkolta gyermekkori ismerősét.

A táblabíróság – a nyilvánosság kizárásával megtartott tárgyaláson – aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 22 esztendős férfit, és döntött arról, hogy legkorábban 35 év fegyházbüntetés letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügy vádirata szerint a férfi – aki nem vett részt a másodfokú tárgyaláson – 2014. november 22-én délelőtt elhívta forráskúti házához a későbbi sértettet. Az ittas vádlott szexuális ajánlatot tett a 22 éves nőnek, aki azt visszautasította.

A vádlott megerőszakolta a nőt, majd fojtogatni kezdte a sértettet, amelyet egészen addig folytatott, amíg a sértett eszméletét nem vesztette.

A férfi ezután ismét bántalmazta a védekezésre képtelen nőt, majd mintegy másfél-két óra elteltével egy kalapáccsal több alkalommal fejen ütötte a sértettet. Ezek a koponyasérülések okozták az áldozat halálát.

A vádlott a holttestet és a sértett biciklijét az ingatlan hátsó részében levő disznóólnál elrejtette, a nő használati tárgyait a kazánban elégette, a házat pedig takarítószerekkel felmosta. A sértett holttestét és biciklijét másnap, a nőt eltűnése miatt kereső rendőrök találták meg.

A vádlott az eset előtt, 2014. május 23-án Szegeden lefejelte akkori barátnőjét is, akinek az orrcsontja tört el.

A vádlott az eljárás során részben elismerte a bűncselekmények elkövetését.

Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a bíróság – az ügyészi indítvánnyal szemben – a vádlott fiatal életkora miatt nem látta szükségesnek a legsúlyosabb, a feltételes szabadságot csak negyven év után lehetővé tevő büntetés kiszabását.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »