Jobbikos nem a romló közbiztonságra

Egyedül a Jobbik mondott nemet a miskolci rendőrkapitány beszámolójára a városi közgyűlés szerdai ülésén. Az ellenzéki párt szerint a Fidesz közbiztonsági látványszínházat játszik, miközben a bűnözők valóságosan terrorizálják a lakosságot.

Jakab Péter az erről tartott tájékoztatón felidézte, Kriza Ákos nemrég azt mondta: Miskolc a világ egyik legbiztonságosabb városa.

Ezzel szemben a valóság az – tette hozzá a Jobbik frakcióvezetője –, hogy tavaly 30 ezer személyi riasztót és 15 ezer ajtóéket kellett kiosztani a lakosságnak, a rendőrség képzést indított a nyugdíjasoknak, hogy megtanuljanak verekedni, így védve ki a támadásokat, emellett magas a lakossági igény a riasztófegyverek iránt is.

A garázdaságok száma az elmúlt 5 évben nem volt ilyen magas, nőtt a testi sértések száma, a fiatalkorú bűnelkövetők száma pedig egy év alatt közel 20 százalékkal emelkedett.

Ilyen lenne a világ egyik legbiztonságosabb városa?

– tette fel a kérdést az ellenzéki politikus. Szerinte a Fidesz közbiztonsági látványszínházat játszik buldózerekkel meg seriffekkel, eközben mit sem törődik azzal, hogy a bűnözők nagyon is valóságosan terrorizálják a lakosságot.

Jakab Péter közölte: a Jobbik Miskolcon is be fogja vezetni a Tiszavasváriban már működő Rend és Tisztesség programot, amely az Érpataki Modell elvei alapján újabb közpénzek bevonása nélkül képes szigorú és következetes hatósági munkával helyreállítani a rendet a bűnügyileg legfertőzöttebb városrészekben is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »