Jobbik: Valódi fejlesztések kellenek, ne Mészáros Lőrinc zsebét tömjék ki

Jobbik: Valódi fejlesztések kellenek, ne Mészáros Lőrinc zsebét tömjék ki

Magára hagyja a Balatont a kormány a Jobbik szerint. Először a tavaly ősszel bejelentett 300 milliárd forint fejlesztési forrásról szóló kormányhatározatot vonták vissza, most pedig a nyár elején megígért rendőri megerősítést is visszahívták. Kepli Lajos azt mondja: hiába tesznek javaslatokat a régió fejlesztésére, a Fidesz nem foglalkozik velük.

„Úgy tűnik, hogy a kormány nem kezeli kiemelt régióként a Balatont, hiszen a 300 milliárd forintos fejlesztési forrást is megvonták annak ellenére, hogy a térség nemzetgazdaságilag is jelentős turisztikai bevételt jelent” – mondta Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki egységes fejlesztési koncepciót sürget.

„Nemhogy 300, de 3000 milliárd forint is elkelne a Balaton térségében fejlesztésekre. Valódi turizmusfejlesztésre, valódi munkahelyteremtésre és valódi infrastruktúra-fejlesztésre, nem pedig olyan látszatberuházásokra, amikor a kormányközeli vállalkozók, mint például Mészáros Lőrinc zsebét tömik ki több 10 milliárddal, azért, hogy vasutat építsen úgymond a Balaton-parton” – tette hozzá a jobbikos politikus.

A fejlesztési források mellett a 60 fős rendőri megerősítés is eltűnt a Balatonról. Az Országos Rendőr-főkapitányság azzal indokolta a döntést, hogy a déli határon van szükség a készenlétiekre. Siófok polgármestere a Somogy megyei főkapitánnyal egyeztet, hogy küldjenek segítséget.

„A megyén belül lévő más rendőrkapitányságok állományából megfelelő létszámot próbáljon meg Siófok vonatkozásában átcsoportosítani. Hogy ez mire lesz elég, nem tudom. Ezzel együtt viszont még egyszer hangsúlyozottan mondanám, nem szabad megtenni egy nyár fővárosával július közepén azt, hogy az idevezényelt rendőri erőket egyik napról a másikra különösebb indok nélkül kivonjuk” – mondta Lengyel Róbert.

Egy nyári hétvégén akár több százezer vendég is érkezhet a Balatonra. Ilyenkor a bűncselekmények száma is megnő, különösen a strandi lopásoké és a betöréseké. Emellett egymást érik a tömegrendezvények, amelyek szintén nagyobb rendőri jelenlétet igényelnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »