Jobbik: Vállalja Orbán a felelősséget a milliárdok elszórásáért, ha Juncker lemondott a kvótáról?

Noha a Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt nem ismeretlen az a fajta kettős beszéd, amelyet az Európai Unió hivatalosságai időnként gyakorolnak és negatív tapasztalataink egyértelműen óvatosságra intenek, figyelemre méltónak tartjuk Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének az EU állapotáról szóló éves beszédét – írja közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus megismételte Vona Gábor őszi szezonnyitó beszédében elhangzottakat, s most a párt nevében szólította fel Orbán Viktort a távozásra, amennyiben okafogyottá válik a népszavazás.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Ismert, hogy Juncker szerda reggel az Európai Parlamentben elmondott beszédében pozitív jelzéseket adott annak tekintetében, hogy a migránskvóták csakis önkéntesek lehetnek és azokat nem lehet a tagállamokra rákényszeríteni. Emellett arról is beszélt, hogy nem lehet „Európai Egyesült Államokat” építeni a nemzetek eljelentéktelenítésével. Jóllehet, bár Jean-Claude Juncker az utóbbi időben nem sok jelét adta hazánk iránti szeretetének, pozíciójához sehogy sem illő viselkedésével pedig gyakran megbotránkozást vált ki, úgy gondoljuk, hogy amennyiben a fenti mondatok, valamint a gazdasági és védelmi együttműködésre vonatkozó gondolatok mögött valód szándék áll, az Magyarország számára előnyös tárgyalási alap lehet.

A Jobbik reméli, hogy a Juncker-beszéddel elindult folyamatra a holnap megkezdődő pozsonyi EU-csúcs további garanciákat nyújt majd, annál is inkább, hiszen tavasszal még migránsonkénti 250 ezer eurós, azaz közel 78 millió forintos bírsággal fenyegetett meg Brüsszel minden kvótát elutasító tagállamot.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte: mindezek dacára meggyőződésük, hogy az Unió magas rangú vezetőjének szavait komolyan kell mérlegelni és fel kell vetni a Fidesz felelősségét abban, hogy nem kizárt, hogy október 2-án egy okafogyott népszavazásba hajtják az országot több milliárd forint közpénz elpazarlását követően. Emlékeztetett rá, hogy javaslatuk szerint már tavasszal olcsó, gyors és megnyugtató védelmet nyújthattak volna Magyarországnak egy alkotmánymódosítással, szemben a Fidesz által szorgalmazott lassú népszavazási folyamattal, amelynek érvényessége is kétséges, tekintve, hogy több, mint négy millió érvényes szavazat szükséges az eredményhez.

A Jobbik ezért felszólítja Orbán Viktort miniszterelnököt, hogy amennyiben az EU eláll a kötelező kvótáktól, miközben a kormány milliárdos hazárdjátékot játszik az ország jövőjével, akkor vállalja a politikai felelősséget és október 2-a után nyújtsa be lemondását.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »