Jobbik: nem betiltani, hanem szabályozni kell az Uber működését

A Jobbik elutasítja az Uber közösségi személyszállító alkalmazás betiltását, ehelyett olyan szabályozást szorgalmaz, amely biztosítja ezen szolgáltató közteherviselésben való részvételét – mondta az ellenzéki párt alelnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyar Menedék - Badiny

Z. Kárpát Dániel szerint a szabályokat mindenkinek be kell tartani, ennek kikényszerítése azonban nem vezethet a tiltáson keresztül.

Hozzátette: a Jobbik szerint a sharing economy, a közösségi gazdaság – ahova az Uber is tartozik – húzóágazattá válthat a következő évtizedben.

Szóvá tette, hogy kormány adós ezen terület szabályozásával. Szánalmas az a “tötymörgés”, amit az albérletpiacon lehet tapasztalni – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, megjegyezve: a kabinet nem csinált semmit, amikor Airbnb és más közösségi megosztó oldalak több ezer ingatlant vontak ki a budapesti albérleti piacról árrobbanást előidézve.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, két javaslatuk is van a sharing economyhoz tartozó ágazatok megadóztatásával kapcsolatban addig, amíg a felek tárgyalóasztalhoz nem ülnek. A Jobbik szerint átalányadóztatást lehetne bevezetni erre a területre, vagy egy forgalmi típusú adót, mivel egy digitálisan tökéletesen követhető rendszerről van szó – fejtette ki.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »