Jobbik: Melyik fideszes a végső haszonélvező?

A Jobbik alelnöke azzal vádolja a kormányt, hogy offshore cégekkel üzletel, és ilyen módon tünteti el a közműdíjat fizető magyar emberek pénzét.

Volner János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Hunguard Kft. több milliárd forintos megrendeléshez juthat. Az ellenzéki politikus arra vár választ, hogy kik a cég tényleges tulajdonosai, ki áll a mögött az offshore cég mögött, amely bevásárolta magát a vállalatba és „ki az a fideszes politikus, aki a végső haszonélvezője tulajdonosként ennek a biznisznek”. Szerinte a közműbefizetések egy részét, több 100 millió forintot adózatlanul viszik ki majd Magyarországról.

Volner János közölte: nem „diszkrét kormányzati hátszél”, hanem „valóságos hurrikán” repíti a céget, amelynek működését a törvényhozás eszközével is segítették.

Mint mondta, a Javelin nevű offshore cég tulajdonosainak nemzetbiztonsági átvilágítását illetően sem kaptak választ, ugyanakkor pártja szerint nemcsak a bankbiztonságért felelős cég egyszerű munkavállalóit kell átvilágítani, hanem a tulajdonosok kilétével kapcsolatban is meg kell győződni arról, hogy a magyar nemzetbiztonsági érdekek nem kerülnek-e veszélybe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »