Jobbik: ipari méretekben árusítja ki a belvárosi ingatlanokat a Fidesz

Ipari méretekben folyik tovább a legértékesebb belvárosi ingatlanok kiárusítása, ahogy azt már Rogán Antal polgármestersége alatt is megszokhattuk. A Közbeszerzési Értesítő tanúsága szerint Belváros-Lipótváros „elidegenítési tanácsadói” szolgáltatást szerez be nem kevesebb, mint nettó 15 millió forintért. Ebbe az összegbe azonban még az eladásra kijelölt ingatlanok előzetes értékbecslése sem fér bele, arra ugyanis – külön szerződéssel – további 17 millió forintot költ az önkormányzati vagyonkezelő – írja közleményében Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Joggal merül fel a kérdés: az önkormányzat miért csak ingatlanértékesítések sorozatával képes fenntartható gazdálkodást folytatni? Kellő alappal feltételezhető, hogy éppen a tetemes forrásokat felemésztő, baráti köröknek leosztott tanácsadói szerződések miatt van szükség Belváros-Lipótváros ingatlanvagyonának felélésére – mutat rá Szilágyi.

A tisztánlátás, illetve az esetleges visszaéléseket elkövető személyek felelősségének megállapítása érdekében a Jobbik Antikorrupciós Munkacsoportja közérdekű adatigénylés keretében valamennyi olyan szerződés és kifizetés dokumentációjának kiadását kezdeményezte, amely ingatlan-értékbecsléssel, -elidegenítéssel függ össze – zárul a közlemény.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »