Jobbik: csúcsra járatja a Fidesz az MTI-nek nevezett cenzúrahivatalt

A Jobbik tiltakozik a teljes közmédiát, de különösen a távirati irodát jellemző rendszeres cenzúra és elhallgatás miatt. Az elmúlt 25 évben talán soha nem volt annyira tetten érhető a kormánypárti befolyás és az észak-koreai típusú cenzúra a közszolgálatinak nevezett MTI-ben, mint az elmúlt időszakban – írják közleményükben, alább olvasható a folytatás.

Országos jelentőségű, aktuális és kiemelten fontos jobbikos sajtóeseményeket hallgat el a távirati iroda, amennyiben azok kellemetlenek a Fidesznek. Konkrét példákat is említve: hiába tart a Jobbik sajtótájékoztatókat a Quaestor-botrány fideszes szálairól, Tiffán Zsolt fideszes maffiózók üzelmeiről szóló Facebook-bejegyzéséről, Andy Vajna kaszinómutyijáról vagy egyéb korrupciógyanús ügyekről, az MTI és a közmédia többi része azokról nem számol be, egyszerűen elhallgatja. Sok esetben a távirati iroda munkatársa egyébként lelkiismeretesen megjelenik az eseményen, megírja a tudósítását, ám végül az MTI hírfolyamában mégsem jelenik meg semmi, mivel utólag letiltják az anyagot. Az elmúlt 30 napban kilenc központilag meghirdetett jobbikos sajtóeseményről nem számolt be az MTI, amely arányaiban is példátlan.

Hírdetés

A kettős mérce alkalmazása értelemszerűen a kormánypártokkal összehasonlítva a legszembetűnőbb, hiszen ők bármilyen témában, önmagukat bármennyiszer ismételve teret kapnak az MTI hírszolgáltatásában és a „közszolgálati” tévék híradóiban.

Kormányra kerülését követően a Jobbik véget ennek a múlt századi cenzúrára és a hatalmon lévők körülrajongására épülő közmédiarendszernek, s minden jelentős politikai erőnek biztosítani fogja a lehetőséget véleménye ismertetéséhez – ígéri Pál Gábor, a párt sajtófőnöke.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »