Jobbik: a pápai húsgyár kijátszásával újabb lépést tett a Fidesz az élelmiszer-önrendelkezésünk végleges megfojtása felé

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja, hogy a pápai önkormányzat – az elmúlt évek pénzügyi mentőcsomagjai ellenére – a Pápai Hús Kft.-t egy offshore hátterű cég kezébe adhatja – írja közleményében Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke. Alább a folytatás.

Hiába a milliárdos nagyságú állami segítség, a fideszes pápai városvezetés felelőtlen viselkedésének is köszönhetően a húsgyár egy olyan külföldi személy kezébe kerülhet, akinek magyarországi érdekeltségei egy olyan cégcsoporthoz köthetőek, melyek székhelye az offshore-paradicsom Brit Virgin-szigeteken található. Érdekes, hogy az ajánlatot tevő Tano Commerce Kft. annak a Primebase Group Limited nevű társaság tulajdonában van, mely a tajvani magyar kereskedőházat menedzseli. Felháborító az is, hogy ennek a partneri szerződésnek a részleteit a nyilvánosság elől teljesen elzárva kezelik, és csupán annyit tudni ennek költségeiről, hogy a „negyedéves díj a negyedéves tervben meghatározott összegben” kerül teljesítésre.

Bizonyos kérdések így jogosan merülhetnek fel. Baráti vagy üzleti szívességből juttatja külföldi kézre a magyar kormány és a pápai önkormányzat az egyik legrégebbi húsüzemünket? Az ajánlattevő cég tulajdonosa, Liu Chi-Jen vásárolt-e letelepedési kötvényeket? Mekkora összegben állapodott meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház a Primebase Group Limiteddel a tajvani magyar kereskedőház létrehozásáról és működtetéséről?

Ezen kérdésekre várjuk az azonnali válaszokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől! Követeljük a kormánytól, hogy a jövendőbeli vevőtől – legyen az bárki – kérjen garanciát arra, hogy nem csak 2018. december 31-ig tartja fent a jelenlegi 650 munkahelyet, hanem hosszú távon szeretné működtetni a gyárat!

Korábban írtuk: A pápai húsüzemet is sikerült idegen kézbe juttatni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »