Jobbik: a kormány félmillió utas "életével játszik"

Jobbik: a kormány félmillió utas "életével játszik"

A Jobbik szerint a 3-as metró rekonstrukciója miatt szükséges pótlóbuszok beszerzéséről a kormány miatt február óta nem tudott dönteni a Fővárosi Közgyűlés, és a kormány ezzel naponta félmillió utas “életével játszik”.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője csütörtöki közleményében azt írta:

“mára egyértelművé vált, hogy veszélybe került a felújítás határidőben történő megkezdése. Tekintettel az M3-as metróvonal kritikus állapotára, a kormány minden halogatással naponta félmillió utas életével játszik”.

A jobbikos politikus közlése szerint a Fővárosi Közgyűlés a szerdai döntésével két lehetőséget fogadott el: az egyik az,

“ha a kormány a felmerülő többletköltségek fedezésére július 5-ig garanciát nyújt, úgy szolgáltatás megrendelése útján, azaz kiszervezéssel oldják meg a pótlást”.

“Ez azonban nyilvánvalóan kiszolgáltatottá teszi a magyar fővárost és munkahelyek megszűnését eredményezi. Érthetetlen, hogy hogyan is merülhet fel a közösségi közlekedés mint közszolgáltatás piacosítása egy magát konzervatívnak és nemzetinek nevező politikai vezetés részéről”

 – fogalmazott Tokody Marcell.

A másik lehetőség – mint írta – lengyel autóbuszok vásárlása, amely azon túl, hogy külföldről történő beszerzés, a szükséges 150 helyett csupán 110 busz megvételét jelenti, a többit a BKV régi, leamortizált buszainak javítgatásával oldanák meg.

A kormány buszvásárlást tiltó határozata kényszerpályára küldte Budapestet, amit a Jobbik szégyenteljesnek tart – olvasható Tokody Marcell közleményében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »