Jobbik: a Fidesznek bombaüzlet, az országnak nemzetbiztonsági kockázat a letelepedési kötvény

Jobbik: a Fidesznek bombaüzlet, az országnak nemzetbiztonsági kockázat a letelepedési kötvény

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy azonnal függessze fel a letelepedési kötvények értékesítését, a már kiadott engedélyek tulajdonosait pedig a korábbinál szigorúbban vizsgálják át. Ezután a kormány törölje is el a letelepedési kötvények értékesítésének programját, mert a fideszes holdudvar gazdagodásán kívül semmilyen hasznot nem hoz, de annál több nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A Magyar Nemzet keddi számában arról írt, hogy a rendszer kijátszható és bűnözők is kötvényhez jutottak.

 

Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva kijelentette: a letelepedési kötvények most már nemcsak korrupciógyanúsak, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is rejtenek.

„Bombaüzletet sikerült létrehozni Rogán Antal ötlete alapján” – jelentette ki az országgyűlési képviselő. Hozzátette:

„bombaüzlet mindenkinek, aki benne van, csak a magyar államnak és az adófizető állampolgároknak nem, ahogy az lenni szokott”.

A letelepedési kötvényekkel több mint 100 milliárd forintos bevételhez jutottak az azzal kereskedő, többségében offshore hátterű cégek, miközben a magyar gazdaságnak ebből nem született előnye – fejtette ki a Jobbik politikusa. Arra is emlékeztetett, hogy a kormány által ígért új munkahelyekből és befektetésekből nem lett semmi sem.

Staudt Gábor úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet információi alapján a „fideszes kapzsiság” most már az állam biztonságát is veszélyezteti, hiszen, ha bűnözők juthattak letelepedési engedélyhez, akkor nem kizárt, hogy terroristák is vásároltak a kötvényből.

Újabb sötét ügy Rogán körül

Egy korábban jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési engedélyhez jutott hazánkban a magyar letelepedésikötvény-programnak köszönhetően – számolt be saját információira hivatkozva a Magyar Nemzet keddi száma. A lap azt is megtudta, hogy a kötvényeket forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina Rogán Antal egyetemi társa volt, akivel a mai napig tartja a kapcsolatot a miniszter.

A Jobbik azt követeli, hogy a korábbiaknál hatékonyabban vizsgálják át a már kiadott engedélyek birtokosait

– mondta Staudt Gábor, aki szerint a vizsgálat után meg kell majd szüntetni a letelepedési kötvényeket.

Újságírói kérdésre a Jobbik képviselője elmondta: egyeztetni fognak az ügyben Mirkóczki Ádámmal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagjával, de egyelőre még nem erősítette meg, hogy rendkívüli ülést hívnának össze.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »