Jobb, ha elfelejti a szabadban sütögetést és a bográcsozást

Az ország nyugati és középső országrészének jelentős részén esik az eső, míg keleten több helyen is kisütött a nap. Budapesten szeles, hűvös idő van. Délutánra változik a helyzet. Északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de keleten estig erősen felhős marad az ég.

Magyar Menedék - Sitchin

Vasárnap napközben egyre inkább csak délen és keleten valószínű eső, zápor, délkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként meg is erősödik, vasárnap néhol viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 13 és 18 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé melegebb is lehet.

Hétfőn szél és záporeső várható

Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Északon elszórtan, délen néhol valószínű záporeső. Az északnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, a fagyzugokban talajmenti fagy lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »