Joachim Löw angol vagy spanyol csapatot venne át

Egy angol vagy spanyol klubnál képzeli el a folytatást jelenlegi megbízatása után Joachim Löw, a világbajnok német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Tíz éve vagyok kapitány, és 2018-ig írtam alá. Még nem tudom, mi lesz utána, de a munka legjava már mögöttem van. Egy ponton a csapatnak, a szövetségnek és nekem is új célokra van szükségem” – mondta a Bild című napilapnak kedden az 56 éves szakvezető.

Ami a folytatást illeti, a tréner közölte, örömmel dolgozna külföldön: „Németországot már jól ismerem, Anglia vagy Spanyolország izgalmasabb lenne. A Bayernhez már csak azért sem mennék, mivel oda Carlo Ancelotti személyében remek szakember érkezik a nyáron.”

Arra a kérdésre, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül melyiket választaná, az argentin csatár mellett tette le a voksát.

„Messi nemcsak őrületes mennyiségben ontja a gólokat, hanem sok gólpasszt is ad társainak. Ez az én szememben értékesebbé teszi őt Ronaldónál” – jelentette ki Löw.

A németek vasárnap Augsburgban a szlovákokkal, jövő szombaton Gelsenkirchenben pedig a magyarokkal játszanak felkészülési mérkőzést. A június 10-én rajtoló franciaországi Európa-bajnokságon a Nationalelf az ukránokkal, az északírekkel és a lengyelekkel küzd meg a C csoportban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »