Jó tudni: az idejétmúlt kapitalizmus összeomlásához fognak vezetni az Észak-Korea elleni szankciók

"A leningrádi második világháborús blokádnál is kegyetlenebbek a legújabb amerikai és más ellenséges erők barbár szankciói Észak-Korea ellen" – jelentette ki a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság védelmi bizottsága hétfőn.

A bizottság szerint a világháború történetében legkegyetlenebb blokád, illetve a hidegháború alatt történt kubai rakétaválság sem hasonlítható a koreai félszigeten kialakult helyzethez, a KNDK gazdasági úton történő megfojtása az Egyesült Államok és más ellenséges erők által "precedens nélküli" szakaszhoz jutott el.

A bizottság elnöke figyelmeztetett, hogy Észak-Korea bármelyik pillanatban válaszcsapást mérhet az Egyesült Államok kontinentális részére, ha súlyosbodik a Koreai-félszigeten uralkodó válság, amely Washington katonai nyomásgyakorlása miatt keletkezett.

A védelmi bizottság emellett kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek a KNDK szocialista rendszerének tönkretételére tett kísérletei az idejétmúlt kapitalizmus összeomlásához fognak vezetni.

A phenjani rezsim az utóbbi hetekben több kísérletet végzett rövid és közepes hatótávolságú rakétákkal, válaszul a jelenleg zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlatra. Kommentátorok szerint e tesztek azt mutatják, hogy Észak-Koreát a március elején életbe léptetett újabb amerikai és ENSZ-szankciók sem tántorítják el a rakétakísérletek folytatásától.

A szankciókat Észak-Korea ellen a január 6-i hidrogénbomba-kísérlet és a ballisztikus rakéta február 7-i felbocsátása miatt hozták.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »