Jó témafelvetéssel és hatékony képviselettel a kormány meghátrálásra kényszeríthető

Jó témafelvetéssel és hatékony képviselettel a kormány meghátrálásra kényszeríthető

MTI nyomán

Magyarországnak fel kell készülnie a migrációs krízis elhúzódására és ezzel párhuzamosan a terrorveszély erősödésére – mondta a Jobbik elnöke vasárnap Szegeden.

Vona Gábor a párt lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: érezhetően növekszik a magyar emberek migráció és terrorizmus miatti félelme, de tartanak a kormány hatalmi mámorától, tébolyától is.
 
gh
   
A Jobbik ezért támogat minden, a migráció és a terrorizmus elleni hathatós lépést, de abban nem segíti a kormányt, hogy az emberek félelmét kihasználva erősítse hatalmát, esetleg bevezesse a rendeleti kormányzást – hangsúlyozta az ellenzéki párt elnöke.
   
Vona Gábor úgy vélte, a közelmúltban a Nemzeti Választási Iroda előtt történtek azt bizonyítják, ez a kormány nem érdemli meg azt a bizalmat, amely egyébként megillethetné.
   
A pártelnök kifejtette, a Jobbik által Valódi nemzeti konzultáció néven szervezett fórumsorozaton, illetve a magyar háztartásoknak kiküldött kérdőíveken összegyűjtött vélemények irányadóak lesznek az országgyűlési választásokra való felkészülésben.
 
íyx

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu
 
Az Jobbik elnöke szerint azonban addig is rákényszeríthető a kormányra a párt álláspontja. Vona Gábor példaként a migráció kérdését említve azt mondta, amit a kormány ezen a területen tett, az lényegében a Jobbik programjának megvalósítása, akár a párt által elsőként felvetett kerítésépítés, a honvédség határra vezénylése vagy a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos népszavazás.
   
Jó témafelvetéssel és annak hatékony képviseletével ez a kormány is meghátrálásra kényszeríthető – mondta a Jobbik elnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »