"Jó napot kívánok, ágyneműt árulok” -így a lopós kis S. Renató

Ágyneműhuzat-garnitúrákkal érkezett, aranygyűrűvel távozott egy húsz éves salgótarjáni “fiatal” egy siófoki házból.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Siófoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy salgótarjáni személy ellen.

A rendelkezésre álló, rendőrségtől kapott adatok szerint (még az idén február 17-én) egy férfi bement a nyitott kapun át egy idős siófoki asszony házába, akinek ágyneműhuzat-garnitúrákat ajánlott megvételre. A néni a kínált cikkeket nem vette meg, ekkor az árus az asztalról egy aranygyűrűt felkapott, a garnitúrákat hátrahagyta és sietve távozott.

A nyomozás során felmerült adatok alapján a rendőrök azonosítottak egy 20 éves salgótarjáni férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. S. Renátót a nyomozók – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A Siófoki Rendőrkapitányság az eljárást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg a rendőrség tanácsait!
– Soha ne engedjen idegeneket a lakásába, udvarába! A lakásajtókat, kertkapukat tartsa zárva a nappali órákban is!
– Óvakodjon a házaló árusoktól, a rosszullétre, betegségre hivatkozó idegenektől!
– Éljen „egészséges” bizalmatlansággal, gyanakvással az Önt felkereső idegen személyekkel kapcsolatban!
– Ajtónyitás előtt mindig győződjön meg arról, hogy ki áll az ajtó előtt! Ajtajára szereltessen biztonsági láncot!
– Alaposan ellenőrizze a hivatalos személy igazolványát, szolgáltatóhoz, hivatalhoz, hatósághoz való tartozását! A rendőr és a tűzoltó sem kivétel.
– A víz-, áram- és gáz-, telefon-, kábeltévé-szolgáltató, nyugdíjfolyósító, egészségpénztár munkatársai senkinek nem visznek házhoz pénzt!
– A közműszolgáltatók karbantartást, javítást előzetes bejelentés alapján végeznek, erről az állampolgárokat hivatalos levélben vagy közleményben értesítik
– Pénzt csak a postás visz házhoz és az nem hamis!
– Idegen kérésére ne váltson pénzt!
– A megtakarított pénzét lehetőség szerint tartsa bankban! A mennyiben mégis tart otthon nagyobb összeget, idegenek előtt ne vegye elő!
– Családtagjai helyett ne fizessen ki tartozást, ne vegyen át nekik hozott pénzt, csak akkor, ha ezt előre megbeszélték! Egyéb esetben kérje meg az idegen személyt, hogy jöjjön vissza később, amikor hozzátartozói otthon tartózkodnak!

Amennyiben a hívatlanul érkező idegennel szemben kételyei merülnének fel – a lakásba, udvarba történő beengedés előtt – kérjen segítséget rokonoktól, szomszédoktól, szükség esetén hívja a rendőrséget az éjjel-nappal hívható 107-es vagy a 112-es általános segélyhívó számokon.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »