Jó esély van a Vona–Orbán találkozóra

Jó esély van a Vona–Orbán találkozóra

Létrejöhet a találkozó Orbán Viktor és Vona Gábor között az alkotmánymódosításról – ezt Gulyás Gergely erősítette meg a Hír TV-nek.

„Természetesen, hogyha a Jobbiknak az alkotmánymódosítás támogathatósága, az attól függ, hogy Vona Gábornak lesz-e személyes alkalma találkoznia a miniszterelnökkel, akkor szerintem jó esélye van erre a Jobbik elnökének. Engem a miniszterelnök úr megbízott azzal, hogy az egyeztetéseket folytassam le, vagy hogyha ehhez majd az ő személye is kell, akkor készítsem elő. Ezt meg fogom tenni, aztán aztán meglátjuk, hogy az ellenzéknek milyen igényei vannak” – fogalmazott Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke felel az alaptörvény módosítását célzó tárgyalások megszervezéséért a pártokkal.

Az uniós jog nem írhatja felül egy ország nemzeti, alkotmányos identitását – így érvelt az elbukott népszavazás után az alaptörvény módosításának szükségessége mellett az igazságügyi miniszter, számolt be róla a Hír TV. A szocialisták és a demokratikus koalíció a referendum érvénytelensége miatt tárgyalni sem hajlandó a módosításról, a Jobbik elnöke viszont Orbán Viktorral egyeztetne a kérdésről.

Nélkülük ugyanis nem lenne meg a kétharmad a parlamentben a jogszabály-módosítás elfogadásához.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »