Jelentősebb külföldi befektetések nélkül a dollár árfolyama a 30 hrivnyát is meghaladhatja

A dollár árfolyama a 30 hrivnyát is túlszárnyalhatja, ha Ukrajna nem fog nemzetközi pénzügyi partnereivel, de főként a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködni – jelentette ki Oleh Usztyenko ukrán közgazdász a Golos.ua hírügynökségnek adott kommentárjában.

„A 2017-es költségvetésben előirányzott dollár árfolyamának csak akkor lesz valóságtartalma, ha Ukrajna a következő évben legalább 10 milliárd hrivnya külső anyagi támogatásra tud szert tenni.” – közölte Usztyenko.

A közgazdász szavai alapján itt az IMF, a Világbank, és más európai pénzügyi szervezetek esetleges támogatásáról lenne szó.

„Ahogyan én értelmezem, a dollár árfolyamának az előrejelzését arra alapozták, hogy minden együttműködési program nyugati partnereinkkel a megfelelő ütemben fog haladni. Tehát itt azokról a pénzekről van szó, melyeket Ukrajna egyenes befektetésekként fog kapni a jövő évben. Ehhez számolnak még körülbelül 4 milliárd dollár külföldi befektetést is. Emellett azonban a valóság az, hogyha Ukrajnában nem fognak szerkezeti reformok végbemenni, akkor a költségvetésben betervezett dollár árfolyama sem fog megvalósulni, mivel nem fognak külföldi befektetések áramlani az országba.”- pontosította Usztyenko.

A 2017-es állami költségvetési tervezetet 2016. szeptember 15-én terjesztették a Legfelsőbb Tanács elé.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, hrivnya árfolyam, hrivnya, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »