Jelentõs állománybõvítés a határrendõrségnél: több mint 750 állást hirdettek meg

Jelentős állománybővítést jelentett be a határrendőrség: a belügyminisztérium határőrizetre szakosodott főfelügyelősége több mint 750 állást hirdetett meg – közölte szerdai számában az Adevarul.

Több mint hatszáz posztra a határrendőrség operatív egységeinél várnak jelentkezőket október negyedikéig. A többi 150 állást a háttérintézményeknél és a tisztikarnál hirdették meg.

A többi belügyi struktúrától (például a rendőrségtől, csendőrségtől, katasztrófavédelemtől, bevándorlási hivataltól, útlevél-igazgatóságtól) függetlenül működő határrendőrségnek öt regionális felügyelősége van, amelyek Románia egy-egy szomszédjával közös határszakasz védelméért felelnek. A határrendőrség alárendeltségében működik a parti őrség is.

A most toborzott határrendőrök közül a legtöbbet (173-at) a szerb határra vezénylik, de több mint száz-száz határrendőrrel erősítik a román-ukrán, illetve a román-magyar határszakasz őrizetét is. A román-bolgár határszakasz védelmére 97 új határrendőrt alkalmaznak. (mti, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »