Jégoldóval kábították el 92 éves magyar áldozatukat O. Alfonzék – az elsőrendű vádlott 13 éves

A másodrendű vádlott idén február 21-én gyöngyösoroszi lakóhelyén berúgott. Ekkor találkozott gyermekkorú ismerőseivel, akikkel elhatározták, hogy betörnek egy magányosan élő, idős és védtelen falubeli magyar nőhöz. Délután négy óra körül a vádlottak és gyermekkorú társuk megjelentek a 92 éves asszony házánál, ahová a nyitott kertkapun keresztül jutottak be, majd nyomban az utcáról nem látható fészerhez mentek

Magyar Menedék - Tepe

Az idősebb tettes itt magához vett egy jégoldót tartalmazó flakont, és azzal bement a sértett szobájába, ahol az ágyán pihenő néni arcába fújta a palack tartalmát. Ettől az asszony egy időre elkábult. Ezt kihasználva a férfi visszament a fészerbe, ahol az ikrekkel közösen összekészítették a zsákmányt: kempingszéket, műanyag vödröt, kávéfőzőt, kosarakat, kábelköteget, búvárszivattyúkat, fűnyírót, szegélynyírót, magas nyomású mosót és egy kézi permetezőt. Ezalatt azonban magához tért a néni, aki megjelent a fészer ajtajában, és korát meghazudtoló eréllyel kiutasította őket az ingatlanáról, mire – az előkészített dolgokat hátrahagyva – mindhárman elmenekültek. Egyedül a másodrendű vádlott vitt magával egy kétezer forint értékű baltát.

A másodrendű vádlott, O. Alfonz, merthogy neki jogai vannak, egy büntetőjogi értelemben különös és többszörös visszaesőnek számító 45 éves cigány, aki már többször állt bíróság előtt vagyon elleni bűncselekményekkel. Az elsőrendű vádlott – kinek még a monogramját sem ismerjetjük meg – az elkövetéskor ugyan még nem töltötte be a 14. életévét, de a szakértői vélemény szerint már rendelkezett a büntethetőséghez megkívánt belátási képességgel. Ikertestvérével szemben – aki szintén részt vett a rablásban – ugyanakkor ezen belátási képesség hiányában, életkora miatt nem kerülhetett sor vádemelésre.

Az ügyészség a két vádlottat csoportosan, a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »