Jégkorong – Farkast szelídített a Sportklub

A Csíkszeredai Sportklub nyerte meg hétvégén 4-2-re a vendég Brassói Corona elleni rangadót a jégkorong-Mol Ligában, miután Papp, Molnár, Alekszejev és McIntosh góljaira csak McDonald és Klempa tudott válaszolni – számol be Vásárhelyi-Nyemec Réka a kronika.ro-n.

A barcasági „Farkasok” vezetőedzője, Martin Lacroix szerint elsősorban a kiállításokhoz vezető fegyelmezetlenségük okozta a vesztüket, az első játékrészben „tálcán kínálták fel” ellenfelüknek a lehetőségeket. „Ezt nem lett volna szabad. A második harmadra azt mondanám, hogy kiegyensúlyozott volt, de a második kapott gól nagyon megfogott. A szépítő találatunk után úgy gondoltam, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, de a harmadik harmadra már megint nem úgy jöttünk ki. Az első perctől oda kell figyelnünk a meccsekre. Ha a szóló lehetőségeinket belőjük, talán az egy pontot elhozzuk, de a Sportklub ma teljesen megérdemelten nyert. A mai teljesítményünk az egy pontot sem érte meg” – értékelt a kanadai szakember.

Honfitársa, a Sportklubot edző Tom McCarthy szerint ugyanezt a játékot kell mutatniuk majd a folytatásban is, mert most az első percektől kezdve kezükben tartották a meccset. „Már a semleges zónában megakadályoztuk azt, hogy az ellenfelünk építkezni tudjon, továbbá a rengeteg korcsolyázással nagy nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre. Állandó gólveszélyt tudtunk kialakítani, amelyben az ellenfél kapusa is elfáradt a harmadik harmadra” – magyarázta.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »