Jégkorong – Életben maradt a Sportklub aranyreménye

A padlóról állt fel a Csíkszeredai Sportklub szombaton este: kétgólos hátrányból fordítva nyerte meg a román jégkorongbajnokság döntőjének negyedik találkozóját a Dunărea Galac ellen – számol be a kronika.ro.

Kevesebb mint tíz percre volt a bajnoki címtől a galaci csapat, az utolsó felvonás felénél még nyerésre álltak. De aztán a Sportklub összeszedte magát, és alig három perc alatt egyenlített, majd megszerezte a győztes találatot.

A mérkőzés ezúttal is rosszul indult a csíkiak számára: hiába lőttek kapura szinte kétszer annyit, mint a galaciak, mégis az ellenfél talált be, Robert Krajci a 18. percben szerezte meg a vezetést a Duna-partiaknak. A jóval kiegyensúlyozottabb második harmadban ismét a házaigazdák lőttek gólt, a 24. perdben Vitalij Donyika iratkozott fel a góllövők listájára.

Az utolsó játékrészben már csak arra kellett vigyázzon a Galac, hogy az előnyt megtartsa, és akkor következhet az ünneplés, megvan a címvédés. Ezt a forgatókönyvet azonban a Sportklub a döntő során eddig még nem mutatott parádéval felülírta. A csíki fiúk zsinórban négy gólt szerezve „hazavitték” a meccssorozatot: Molnár Zsombor a 47., Kirils Tambijevs az 51., Alekszej Alekszejev az 54., míg Péter Róbert az 58. percben talált be Bogdan Popa hálójába. Ezzel a győzelemmel a Sportklub játékban maradt.

Döntő, negyedik mérkőzés:
Dunărea Galați–Csíkszeredai Sportklub 2-4 (1-0, 1-0, 0-4). Gólszerzők: Robert Krajci (18. perc) és Vitalij Donyika (24.), illetve Molnár Zsombor (47.), Kirils Tambijevs (51.), Alekszej Alekszejev (54.) és Péter Róbert (58.). Büntetőpercek: 12-14. Játékvezetők: Valentin Lascăr és Cosmin Topârceanu, illetve Mihai Trandafir és Alexandru Butucel.

Összesítésben 3:1-re (4–1, 6–5, 4–1 és 2-4) vezet a Dunărea. A következő összecsapást kedden Csíkszeredában rendezik. A négy nyert mérkőzésig tartó sorozat további időpontjai (ha szükséges): április 1. (Galac) és április 4. (Csíkszereda).

kronika.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »