Jéggel csap le a vihar

Felhőszakadás miatt elsőfokú riasztást adtak ki az ország jelentős részére; hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékra, viharos szélre és jégre is lehet számítani.

Az ország túlnyomó részén erősen felhős idő lesz a jellemző, hosszabb napos időszakok elsősorban a Tiszántúlon lehetnek még délelőtt.

Sokfelé várható zápor, zivatar, legnagyobb számban a középső országrészben.

Az intenzív gócokat felhőszakadás is kísérheti.

Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat csütörtökön – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kora délutánig a Dunántúlon és a középső országrészben kell nagyobb számban zivatarok kialakulására számítani, később ennek súlypontja egyre keletebbre tolódik.

Főként a lokálisan, rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék a jellemző kísérőjelenség, de néhol jégeső és viharos széllökés is előfordulhat.

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

A szél a Dunántúlon és az északi megyékben északira, északnyugatira fordul és megélénkül, a zivatarokat azonban az ország más pontján is kísérheti átmeneti szélerősödés.

A hőmérséklet délután általában 24 és 29 fok között valószínű, de a hosszabb ideig napos keleti megyékben ennél melegebb is lehet.

Késő estére 19 és 24 fok közé csökken a levegő hőmérséklete.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »