Jávor: Csak a paksi bővítés feleslegességét akarja palástolni a kormány

A paksi atomerőmű bővítésének feleslegességét akarja palástolni a kormány azzal, hogy korlátozni akarja a hazai szélerőművek létesítését – Jávor Benedek szerint.

A Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője Magyarország élőben című műsorunkban kifejtette: a hazai energiahálózat kapacitása lehetővé tenné a jelenlegi szélenergiának akár a háromszorosára növelését is.

„Egyre erősebb nyomás lesz a kormányon a paksi bővítés miatt, hogy szerepet vállaljanak a magyar energiaellátásban. Biztosítékot szeretett volna magának a kormány – jogilag körülbástyázva –, hogy kizárólagos szerepe legyen az engedélyek kiadásában, még csak véletlenül se fordulhasson elő, hogy új szélerőművek létesülhessenek Magyarországon, és ezáltal bizonyítani lehessen, hogy az egész paksi bővítés nemcsak felesleges, de elképesztően drága mulatság is, és ehelyett sokkal olcsóbban lehetne biztosítani Magyarország energiaellátását” – fejtette ki Jávor Benedek.

Tekintse meg a teljes műsort, amelyben – Jávor Benedek mellett – Lendvay Péter, a Magyar Szélenergia-ipari Társaság elnöke is kifejtette véleményét az ügyről:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »