Játékpénzre váltották a forintot euró helyett B. úrék

Az érdi rendőrök csalás miatt indítottak eljárást az 46 éves érdi B. Sándor, a 35 éves mogyoródi J. Gábor és a 38 éves kistarcsai V. Csaba ellen. Többször is átverték az embereket azzal, hogy euró helyett játékpénzt adtak nekik.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Tavaly januárban B. Sándor egy kerepesi férfinak ajánlotta fel, hogy több tízezer eurót vált neki jutányos áron. Az érdi férfi a kerepesi férfi bizalmába férkőzött és néhány nap múlva felhívta, hogy 30 ezer eurót tud váltani. Elmondta, hogy hol és mikor intézhetik el a dolgot. A kerepesi férfi tavaly február elején találkozott is egy ismeretlen férfival Ausztriában, akit B. Sándor bízott meg. Az ismeretlen férfi átváltotta a megbeszélt összeget euróra, de amíg a kerepesi férfi nem figyelt, az autójába tett eurókat játékpénzre cserélte.

B. Sándor hasonló módon még három másik férfit károsított meg. Még 2014 decemberében vert át két férfit Szlovákiában, egy harmadikat pedig szintén decemberben Budapesten, a VII. kerületi Akácfa utca és Rákóczi utca sarkán. Minden esetben játékpénzzel verte át a gyanútlan férfiakat.

A rendőrök már tavaly február elején elfogták B. Sándort és kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A nyomozók a kapcsolattartókat is azonosítani tudták, ezért V. Csabát és J. Gábort is elfogták, később pedig őrizetbe vették. A két férfit ezután előzetes letartóztatásba tették.

A három férfi ellen folyó eljárás a napokban fejeződött be, a rendőrök az ügyészségnek vádemelési javaslatot küldtek.

A találkozókon pénzt átvevő emberek személyazonossága azonban még mindig ismeretlen, ezért a rendőrök felhívást tettek közzé októberben. Két férfit még mindig keresnek, és azt kérik, hogy aki felismeri őket, tegyen bejelentést a police.hu-n olvasható módon.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »