Játékostársai tették helyre Sarapovát

Játékostársai tették helyre Sarapovát

Marija Sarapova doppingügye kapcsán több játékostársa is megszólalt. A szerb Kristina Mladenovic például arról beszélt, hogy hiába van jó ügyvédje, és próbálja magát kimagyarázni a sportoló, alapjaiban nincs igaza.

„Az összes többi játékos szerint csalt” – mondta Kristina Mladenovic miután Sarapova mellé állt a férfi világelső teniszező Novak Djokovic is. A szerb sportolónő elmondta, ő még akkor is aggódik, ha csak egy aszpirint vesz be, orosz sporttársa pedig tíz éve szed egy igen komoly gyógyszert – olvasható a The Guardienen.

„A tűzzel játszott, amikor azt gondolta, hogy ha nincs megtiltva, akkor szedheti. Számomra ez nagyon kiábrándító. Nem szeretem ezt a mentalitást” – emelte ki Mladenovic. Hozzátette, hogy ugyan megpróbálhatja kimagyarázni, és szerezhet egy jó ügyvédet, de alapjaiban nincs igaza. Mint mondta, amit Sarapova tett, arra nincs mentség. „Tisztelem, amit elért, de legyünk őszinték, nem volt sem kedves, sem udvarias, annak azonban örülök, hogy jól működik a doppingellenes program” – tette hozzá.

Nem csak Kristina Mladenovic ütött meg negatív hangot az eset kapcsán. A világranglista jelenleg ötödik helyén álló, Simona Halep is megszólalt: „ezelőtt se beszéltem vele, most sincs okom vele beszélni”.

Mint ismert, Marija Sarapova, az oroszok korábbi világelső teniszezője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pozitív lett a doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerint a játékos egyéves eltiltásra számíthat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »