Jaros sorsára juthat Szavcsenko

A Batykivscsina (Haza) frakció képviselőjét, Nagyija Szavcsenkót abba az irányba terelik, hogy alapítson pártot, ám ezáltal meglenne a veszélye annak, hogy hasonló politikai karriert futna be, mint Dmitro Jaros, vagy Tatyjana Csornovil – fejtette ki véleményét Ruszlan Bortnyik politikai szakértő.

A szakértő elmondása szerint Szavcsenkonak egyelőre nincs saját csapata. Bortnyik megjegyezte, minden abba az irányba halad, hogy Szavcsenko kilép a Batykivscsinából, és egy saját nemzeti mozgalmat alapít. Ehhez pedig az kell, hogy saját csapatot gyűjtsön maga köré, és illeszkedni tudjon az ukrán politikai rendszerhez – írja a Golos.ua.

„Szavcsenko legfeljebb egy órára lehetne népszerű. Én úgy gondolom, hogy Szavcsenko Jaros,  Paraszjuk, Csornovil, vagy más radikális politikusok sorsára jutna majd, akik igencsak rövid ideig voltak a politikai élet csillagai.” – jegyezte meg a politológus.

A tartósabb politikai karrierhez magas képzettség, anyagi függetlenség és politikai intelligencia szükséges.

„Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy Szavcsenko nem rendelkezik ezekkel a képességekkel.” – összegzett Bortnyik.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Nagyija Szavcsenko teremti meg a békét Ukrajnában?Kemény háború kezdetét jósolja Nagyija SzavcsenkoTöbb mint 200 ezer hrivnya értékben kapott ajándékokat 2015-ben SzavcsenkoRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Nagyija Szavcsenko, Ukrajna, ukrán politika, ukrajnai hírek, politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »