Járható az újjáépített dél-erdélyi sztrádaszakasz

Járható az újjáépített dél-erdélyi sztrádaszakasz

Hétfő délután újra megnyitották a forgalom előtt Nagyszeben–Szászváros sztráda újjáépített szakaszát. Mint a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) délelőtti közleményéből megtudhattuk, a műszaki felügyelet a közlekedési rendőrséggel együtt vasárnap megvizsgálta az autópálya Konca és Szelistye közötti szakaszán elvégzett munkálatokat, illetve a sztráda hármas szakaszán végzett egyéb javítási munkákat, és arra a következtetésre jutottak, hogy biztonságosan meg lehet azokat nyitni a forgalom előtt, a munkálatokat ugyanis megfelelően elvégezték.

szebszaszsztrada1_b

A szakhatóság ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy a felmerült problémák nyomán úgy döntöttek, hogy a Nagyszeben–Szászváros-sztráda hármas szakaszát teljes egészében megvizsgálják. Az ellenőrzés elvégzésére hamarosan versenytárgyalást írnak ki.

Amint arról több ízben is írtunk, a dél-erdélyi autópálya 2014 novemberében felavatott, Konca és Szelistye közötti szakaszát 2015-ben zárták le, miután repedések jelentek meg az aszfalton az elvégzett munkálatok nem megfelelő minősége miatt. A korábbi bejelentések értelmében, a sok huzavona után szeptember elején Cătălin Homor, az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság igazgatója egy helyszíni szemlét követően elégedetten nyilatkozott a munkálatokról, és azt mondta, a Konca–Szelistye-szakaszt a hónap végéig megnyitják a forgalom előtt. Akkor arról is beszélt, hogy a Nagyszeben–Szászváros-autópályán további három problémás szakaszt is azonosított, de kisebb gondokról van szó, amelyeket hamarosan orvosolnak. A munkálatok párhuzamosan zajlanak, hogy a hónap végére elkészüljenek – közölte a hónap elején a CNADNR vezetője. Az esőzések miatt azonban végül nem sikerült szeptember végéig átadni a sztrádaszakaszt, de tíz nap késéssel végül hétfőn az autósok újra birtokba vehették azt.

Mint ismeretes, az Európai Unió forrásaiból épülő dél-erdélyi autópálya a magyar–román határ nagylaki határátkelőhelyétől Aradon, Temesváron és Déván át vezet Nagyszebenbe, majd az Olt völgyén szeli át a Kárpátokat. A pályának eddig a határ és Temesvár közötti, valamint a Déva és Nagyszeben közötti szakaszát adták át.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »