Janiczak Dávid nyílt levele

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Riz Gábor országgyűlési képviselő részére

Tisztelt Címzettek!

Abban a reményben fogalmazom meg levelemet, hogy közösen talán sikerül megvalósítani mindazt, amit egyenként valószínűleg mindenki szeretne, de politikai csatározások következtében mindenki másként próbál megvalósítani:

AZ ÓZDI FELSŐOKTATÁS ÜGYÉT!

Így, csupa nagybetűvel, hiszen a város jövőjének kulcsa az oktatásban, a képzésben a fiatalok helyben tartásában van. Ebben szerintem mindenki egyetért…

Ön is, tisztelt Balog Zoltán miniszter úr, hiszen 2014-ben az ózdi díszpolgári cím megítélésekor ígéretet tett arra, hogy mindenben támogatni fogja a város oktatási elképzeléseit, a szakképzett és diplomás fiatalok helyben történő képzésének lehetőségeit…

Ön is, tisztelt dr. Palkovics László államtitkár úr, hiszen kormányzati szándékban fogalmazódott meg az ózdi közösségi felsőoktatás ügye, mert Ózd azon 4-5 település egyike, melyek legalább 1 órányi járásra esnek a felsőoktatási centrumoktól, így fehér foltként jelennek meg a statisztikai térképeken…

…és végül Ön is, tisztelt Riz Gábor országgyűlési képviselő úr, hiszen Borsod-Abaúj-Zemplén megye fejlesztési biztosaként és az Ózd központú választókerület országgyűlési képviselőjeként számtalan fórumon bizonygatta már, hogy a városnak stabil felsőoktatási intézményre van szüksége, mely térségi központként funkcionálva egyszerre szolgálja mind az itt tanuló diákok, mind pedig a településen meglévő nagyvállalatok szakemberigényét.

A jelen helyzetről A hattyú, a csuka meg a rák című orosz népmese jut eszembe, melyben azt a bizonyos szekeret hárman háromfelé próbálták húzni, ami így természetesen a sárban ragadt. A három főszereplő közül azt hiszem, Ön, Riz Gábor úr játssza a rák szerepét, hiszen az elmúlt időszak történései egyértelműen azt bizonyítják, hogy a szekeret hátrafelé Ön húzza.

Pedig a város és a Miskolci Egyetem mindent megtett. Közösen felmértük az ózdi és Ózd környéki diákok továbbtanulási elképzeléseit, a nagyfoglalkoztatók diplomás szakemberigényét, és figyelembe véve a Miskolci Egyetem lehetőségeit kiválasztottuk a legmegfelelőbb szakokat. Azokat, melyekre igény van, azokat, melyekkel biztos elhelyezkedés vár a végzősökre.

Ennek megfelelően stratégiai megállapodást kötöttünk a Johnson Electric Hungary Kft.-vel, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft.-vel és a Magyar Nemzeti Digitalizációs Archívum és Filmintézettel, akik vállalták, hogy a képzéseket gyakorlati oldalról támogatják meg. Az Ózdi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ létrehozásáról döntött az Egyetem Szenátusa, Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, és e közösségi szándék 2016. május 4-én egy együttműködési megállapodásban csúcsosodott ki, mely a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 87/2015. (IV. 9.) Kormányrendelet 4/A. §-a szerint Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ létrehozásáról szól Ózdon.

A tervezett 2017. szeptember 1-jei induláshoz már csak egyetlen dolog kell. Egy miniszteri engedély. Ha az aláírás kellően cirkalmas is, mindössze egy másodperc. Időben ennyibe kerül, ami viszont a városnak a következő évtizedeire is nagy hatással lehet.

Tisztelt Miniszter Úr!

Kis lépés Önnek, hatalmas lépés a városnak, előre. Ennyit kérek! Ezt az egy másodpercet! Ha kell, a tollat mindehhez személyesen viszem fel.

Tisztelettel:

Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere

Forrás: jobbik.hu

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »